Mediatip (5 september 2020)

logo van de Politie

Een man die je ongetwijfeld nooit aan je deur wilt hebben is Filip Cauwelier. Hij werkt namelijk voor de Gentse politie als slachtofferbejegenaar. De man komt met andere woorden bij je langs als er slecht nieuws moet verteld worden. Op zijn minst een niet alledaagse job te noemen. Daarom kroop de man in zijn pen en het resultaat is het gloednieuwe boek: “De Slechtnieuwsbrenger”. De situaties waar Cauwelier geregeld mee te maken krijgt worden in dit boek uit de doeken gedaan. Het verdriet van de mensen en de manier waarop ze, samen met de bejegenaar, ermee omgaan. Hieronder vind je een kort interview met Filip Cauwelier waarbij de man uitlegt wat zijn job inhoudt en hoe hij daarmee omgaat.

Verschillende situaties

Ondertussen werkt de man al meer dan 5 jaar bij de politie. Een veel voorkomende situatie is een overlijden, al is dat lang niet de enige situatie wanneer Cauwelier in actie moet komen. Ook voor partnergeweld, bij misdrijven of verkeersongevallen wordt hij ingeschakeld. Een ander deel van zijn job bestaat erin om kinderen en jongeren op te vangen met een probleemkwestie.

“De Slechtnieuwsbrenger is vanaf nu te koop voor 19,99 euro en als e-book voor 15,99

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.