Topfacts Toplist Extra (5 november 2020)

man voor het raam

Dingen die je kan doen om de lockdown door te komen. (met of zonder kinderen)

Ben je op zoek naar wat inspiratie om je bezig te houden tijdens de lockdown en de kinderen te entertainen in de herfstvakantie? Dan kunnen wij je misschien wel wat op weg helpen. Hieronder vind je 10 bezigheden die de tijd wat kunnen doden.

1/ Maak een boswandeling (#herfst)

Het gemakkelijkste en goedkoopste is uiteraard een wandeling maken. In een bos is het nu extra mooi met alle kleuren die de bladeren van bomen nu hebben. Daarenboven kunnen kinderen hier ook hun hart ophalen. Er zijn zelfs bossen waar je activiteiten vind voor de kinderen zodat ook zij wat geëntertaind worden in deze donkere tijden.

2/ Maak marsepein (#sinterklaas)

Verlangen je kinderen ook al zo hard naar het kinderfeest van het jaar? Dan kan je misschien al wat in de sfeer komen door marsepein of ander snoepgoed te maken. Gezond kan je het misschien niet noemen maar het is wel heel lekker.

3/ Knutsel een kachel uit karton (#gezelligheid)

Dit klinkt misschien wat vreemd maar zorgt wel voor een instant gezellig en happy gevoel. De kinderen kunnen hier hun eigen creativiteit testen met kleuren en vormpjes. Je kan zelf kiezen welk thema je gebruikt. Zo kan je een sinterklaas kachel (zie afbeelding) maken, of het kerst thema al gebruiken om hier iets moois van te maken.

4/ Bak je eigen klaaskoeken (#ontbijt)

We geven het toe. Je kan ook gewoon naar de bakker om de hoek lopen en deze lekkernij daar afhalen. Maar dat is toch wat saai anno 2020. Bak daarom zelf eens deze populaire lekkernij. Ook kinderen vinden het meestal geweldig om hieraan mee te werken.

5/ Knutselen van sneeuwbollen (#kerstsfeer)

Hiermee haal je gegarandeerd een kerstgevoel in huis. Ook weer leuk om met kinderen te maken. Je kan het maken met behulp van een pot. Maar op bovenstaande foto werd met een champagne- of wijnglas gewerkt waarop je ook een kaarsje kan plaatsen voor extra sfeer en gezelligheid.

6/ Maak kaasfondue klaar (#feestmaaltijd)

Naast kaasfondue kan je ook gewone fondue of gourmet eten natuurlijk. Bij kaasfondue heb je iets meer werk maar het is dan ook superlekker. Daarna gezellig een gezelschapsspelletje spelen met het gezin en je dag is helemaal af!

7/ Bekijk grappige filmpjes op YouTube (#lachen)

Met de lockdown is het soms moeilijk om te blijven lachen. Laten we daarom een glimlach op je gezicht toveren en hoe kan beter dan filmpjes te bekijken waar mensen meermaals op hun bek gaan! Voor meer inspiratie kan je zaterdag trouwens terecht op onze website voor een gloednieuwe Topfacts Toplist. Dan geven we hier nog tien supergrappige compilatiefilmpjes aan jullie mee.

8/ Maak een playlist op Spotify (#muziek)

Vrolijke muziek zorgt er meestal wel voor dat je terug een opkikkertje krijgt. Waarom dan niet eens jouw favoriete liedjes in een playlist gieten. Je kan het op Spotify daarenboven volledig gratis, als je je tenminste niet stoort aan af en toe wat reclame door je speakers.

9/ Maak een bucketlist aan (#lijstje)

Kijk je toch al wat naar de toekomst en durf je al opnieuw wat plannen maken? Dan kan je ook voor jezelf eens een bucketlist aanmaken. Er zijn tal van apps die je daarbij kunnen helpen. Maak dus eens een lijstje aan met dingen die je na de lockdown of de pandemie wilt doen. Het heeft je zeker en vast wat moed om door te zetten in deze moeilijke tijd. De meest populaire app om een bucketlist aan te maken is Buckist.

10/ Stem op de Topfacts Media Awards (#2020)

Je kan ook gewoon bij ons blijven en stemmen op jouw favorieten van het afgelopen jaar. Bovenaan de pagina kan je filmpjes bekijken van alle genomineerden wanneer je nog twijfelt op wie je wilt stemmen. Keuze gemaakt? Dan duid je gewoon jouw favorieten aan. Je kan bovendien leuke prijzen in de wacht slepen.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.