Mediatip (5 december 2020)

Gerard Butler

Greenland DVD

Gerard Butler speelt in deze ijzingwekkende rampenfilm een vader die zijn vrouw en kind probeert te redden van een wereldwijde uitroeiing. Het verhaal doet sterk denken aan die andere blockbuster 2012 uit 2009. De reis tegen de klok moet het gezin richting Groenland brengen waar een veilige locatie hen moet redden. Naast Butler maken ook Morena Baccarin en Scott Glenn hun opwachting. Regisseur van dienst is Ric Rauman Wough die een jaar eerder ook al in de regisseurstoel zat voor de film Angel Has Fallen. De hoofdrol in die film was eveneens voor Gerard Butler weggelegd.

Greenland trailer

Rampenfilms

Er zijn de afgelopen decennia al tientallen rampenfilms gemaakt. En het lijkt erop dat er ook de komende jaren veel films rond dit genre zullen gemaakt worden. Ook de visuele effecten zorgen er tegenwoordig voor dat alles er zeer realistisch uitziet. The Towering Inferno uit de 70’s, The Abbys uit de 80’s, Twister uit de 90’s , The Day After Tomorrow uit de 00’s en The Impossible uit de 10’s zijn allemaal pareltjes geworden. Maar welke rampenfilm vind jij het mooist? We hebben de bestscorende rampenfilms van de afgelopen 50 jaar geselecteerd. Geef je stem hieronder.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.