Originele recepten voor de feestdagen.
Een assortiment aperitiefhapjes, een soepje, enkele voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Dat is ongeveer wat we allemaal naar binnen spelen tijdens de feestdagen. Ook dit jaar zal het niet anders zijn. Het enige verschil buiten de voorbije jaren is dat we het nu in onze eigen bubbel moeten vieren. Ben je een begenadigd hobbykok? Dan vind je hier enkele leuke recepten die je kan uitproberen om tijdens de feestdagen van te genieten. Als hapje worden veel klassiekers klaargemaakt zoals bijvoorbeeld ham-kaas rolletjes. De klassieker voor kerstavond is uiteraard de gevulde kalkoen. Een origineel dessert voor op kerstmis is dan weer de kerstmutsjes van chocolade en aardbei. En waarom niet voor de meest klassieke soep van allemaal gaan: Tomatensoep. In het filmpje maakt Roger Van Damme een eigentijdse versie van deze topklassieker.
De 10 lekkerste recepten om zelf te maken tijdens de feestdagen
- Soepje van wortel, pastinaak en appel (voorgerecht)
- Carpaccio van sint-jacobsvruchten (voorgerecht)
- Aardpeercrème met krokante vakensmedaillon en bospaddenstoelen (voorgerecht)
- Witlooftaartjes (voorgerecht)
- Hertenbiefstuk met stoofperen (hoofdgerecht)
- Vegetarische stroganaff ovenschotel (hoofdgerecht)
- Kabeljauw op drie wijzen (hoofdgerecht)
- Gepocheerde peren met warme chocoladesaus (dessert)
- Pumpkin pie (dessert)
- Chocoladekerstkrans met veenbessencompote (dessert)