Topfacts Toplist (16 januari 2021)

tv scherm

TV programma’s uit Vlaanderen die we vergeten zijn.

Ieder jaar brengen de Vlaamse zenders heel wat nieuwe TV concepten op het kleine scherm. Logisch dan ook dat ‘oudere’ shows af en toe moeten plaats maken voor die nieuwe. Daarom zetten we deze week even enkele toppers uit de afgelopen dertig jaar terug in de spotlights.

De Vlaamse TV geschiedenis is ontzettend rijk. Je kent dan ook ongetwijfeld de compilatie programma’s als de Leuktste Eeuw en Het ABC van De VRT, van één, ’t Is Gebeurd van vier en De 25 van vtm waar heel wat archiefbeelden de revue passeren. In de lijst vind je topprogramma’s terug als bijvoorbeeld Tien voor Taal waar Marcel Vanthilt geconfronteerd wordt met K3 en Duel met Sergio als gastheer. Er zijn ook nog enkele andere programma’s die de lijst niet haalden, maar toch de moeite waard zijn om te vernoemen. Zo had de VRT succes met De Quizmaster met Bart De Pauw en Canvas met de Rechtvaardige Rechters. Vtm had een TV versie van de Zoete Inval (een radio 2 programma) die omgedoopt werd tot Puur Toeval en 2BE lokte kijkers met De Raf en Ronny Show met Peter van Den Begin en Stany Crets in de hoofdrollen en bij VT4 was Now Or Never een hit met Walter Grootaers en zijn assistente Stephanie Meire.

De Leukste Eeuw eindejaarsspecial

10 TV shows uit Vlaanderen die we helemaal zijn vergeten maar wel zeer succesvol waren.

  1. Binnen Zonder Bellen (vtm)
  2. De Kroongetuigen (vtm)
  3. Duel (TV1)
  4. Levensgevaar (vtm)
  5. M!LF (2be)
  6. Tartufo (TV1)
  7. De Poolreizigers (2be)
  8. Tien Voor Taal (TV1)
  9. ’t Is Maar TV (vtm)
  10. Vennebos (VT4)

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.