Topfacts Toplist (20 maart 2021)

Rotstuinen in Huizingen

Unieke openluchtbelevingen in Vlaanderen

De lente staat voor de deur. Tijd dus om even stil te staan bij wat we allemaal willen doen bij mooi weer. Er zijn heel wat leuke dingen te doen in de gezonde buitenlucht. Als het mooi weer is kan je een boswandeling maken, een pret- of dierenpark bezoeken of een terrasje doen.

Er zijn echter ook unieke belevenissen in België te vinden. Daarom zetten we deze week enkele leuke, coole en unieke activiteiten op een rijtje. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld kinderboerderij De 7 Torentjes in Brugge. Daar kan je niet alleen dieren bekijken en spelen, maar ook je eigen broodje bakken is er mogelijk. En waarom zou je niet eens je eigen privé eiland boeken met een heus zwembad en tal van wellness faciliteiten. Dat doe je via Lakonia-privé sauna. Ben je een kunst- of natuurliefhebber? Dan is het Middelheimmuseum misschien iets voor jou. Dit openluchtmuseum biedt tal van kunstwerken tussen de prachtige natuur van een park (zie video). Mag het nog wat specialer zijn? Lees dan verder onder de video!

Dit is Middelheimmuseum

Top 10 meest unieke buitenactiviteiten in Vlaanderen

  1. Avonturenberg Be-Mine (Beringen)
  2. Adventure Island (Nieuwpoort)
  3. Dinner In The Sky (over heel Vlaanderen)
  4. Elektrische wagentjes (Hoeselt)
  5. FarmFun (over heel Vlaanderen)
  6. Het Kruinenpad (Maasmechelen)
  7. Kempen Kayaks (Retie)
  8. Quad verhuur (Neerpelt)
  9. Rotstuinen Huizingen (Huizingen)
  10. Spoorfietsen (Kapellen)

Oudste stad van België

Je kan ook eens een citytrip in eigen land aandoen natuurlijk. En waarom niet eens naar de oudste stad van België: Tongeren. Zo is er de mijlpaalroute (zie video hieronder) waarlangs je tal van pareltjes ontdekt uit deze stad. Daarnaast is er ook het Gallo-Romeins museum, het Teseum en het begijnhof. Voor de kleinsten onder ons is er dan weer stadspark De Motten.

Tongeren: Mijlpaalroute

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.