Mediatip (27 maart 2021)

Amy Lee (Evanescence)

The Bitter Truth van Evanescence

Na enkele jaren van stilte is de Amerikaanse rockband Evanescence helemaal terug met nieuw werk. Hun nieuwste album heet The Bitter Truth. Het nieuwe album klinkt opnieuw betoverend. Maar hoe kan dat ook anders met de engelenstem van frontvrouw Amy Lee.

Evanescence bracht in 2017 het album Synthesis uit, waarvan ook een live-dvd uitgave van uitgebracht werd. De hit Imperfection was een single uit dat album. Sindsdien werd het stil rond de rockgroep. Daar komt nu dus na vier jaar verandering in. Vorig jaar bracht de band wel al enkele nieuwe singles uit. Dat bleken uiteindelijk allemaal voorlopers voor de nieuwe plaat. In april 2020 kregen we het eerste voorsmaakje in de vorm van Wasted On You. Daarna volgde in juni nog The Game Is Over en een maandje later kwam daar nog Use My Voice bij. In het begin van deze maand kwam de nieuwe single dan uit met de titel: Better Without You (zie video). Er staat ook een tour gepland waarbij de band ook België zou aandoen. De Amerikaanse rockband heeft zelfs een volledige wereldtournee gepland met de rockers van Within Temptation uit Nederland. Door de coronacrisis is het concert, dat gepland stond op 4 april 2020 al verschoven naar september 2021. Ook dit is een voorlopige datum en kan finaal gezien nog verplaatst worden. Voor het concert in Paleis 12 in Brussel zijn wel nog tickets verkrijgbaar.

Videoclip: Better Without You van Evanescence

Bring Me To Life

We leerden de rockband in 2003 kennen met het nummer Bring Me To Life. Het haalde toen de top 10 van de Vlaamse hitlijsten. Ook de opvolger werd een groot succes. My Immortal haalde de nummer 5 in 2003 in Vlaanderen. De nummers werden in 2000 al uitgebracht en werden in Amerika een instant succes. Wij moesten dus nog 3 jaar wachten op een kennismaking met de band.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.