Topfacts Toplist (3 april 2021)

Strijkers bij een ymfonisch orkest

De mooiste filmmuziek uit Hollywood blockbusters.

Film zonder muziek is maar triestig. Bijna alle grote filmproducties gebruiken filmmuziek, pop of klassieke muziek om extra gevoel in de film te leggen. Vooral filmmuziek zorgt voor een unieke filmbeleving.

Er zijn de afgelopen jaren heel wat scores gebruikt in reclamespots, televisieshows en zelfs in de popmuziek. Een bekend voorbeeld van enkele pophits die eigenlijk uit een film komen zijn Hanging Tree (zie video) van James Newton Howard en Jennifer Lawrence uit de voorlaatste The Hunger Games film. Ook He’s a Pirate van Klaus Badelt uit The Pirates Of The Caribbean films heeft al verschillende keren notaties in de hitlijsten gekregen. Zo maakte Dimitri Vegas en Like Mike, Tiësto en DJ Rebel al hun eigen hitversie van de filmmuziek. Ook de muziek van Slumdog Millionaire zal je bekend in de oren klinken. Het origineel van A.R. Rahman werd geremixed en uitgebracht in samenwerking met de Pussycat Dolls. Het resulteerde in het nummer Jai Ho en werd een wereldwijde hit. De themamuziek uit de 90’s film The Rock zal waarschijnlijk ook een belletje doen rinkelen. Het wordt namelijk al jaren gebruikt als begingeneriek voor Expeditie Robinson. Het origineel komt dus uit de actiefilm met Nicolas Cage in de hoofdrol en heet Hummel Gets The Rockets. Onder de video vind je onze selectie van mooiste filmscores.

Videoclip Hanging Tree van James Newton Howard en Jennifer Lawrence

Top 10 van mooiste filmmuziek uit Hollywood films.

  1. Arrival To Earth van Steve Jablonski (Transformers)
  2. Portals van Alan Silvestri (Avengers: Endgame)
  3. Briony van Dario Marianelli (Atonement)
  4. Transformation van Alan Menken (Beauty & The Beast)
  5. Battle Without Honor Or Humanity van Tomoyasu Hotei (Kill Bill volume 1)
  6. Wonder Woman’s Wrath van Rupert Gregson Williams (Wonder Woman)
  7. Top Gun Anthem van Harold Faltermeyer (Top Gun)
  8. Batman Main Theme van Danny Elfman (Batman)
  9. Welcome To Jurassic Park van John Williams (Jurassic Park)
  10. Enemy Of The State Main Theme van Trevor Rabin (Enemy Of The State)

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.