Topfacts Toplist (17 april 2021)

Vinylplaten

Debuutsingles van topartiesten

Gisteren vierden we wereldwijd de dag van de stem. Er zijn op deze aardbol heel wat prachtige stemmen te horen. Ook in de media zijn er mooie stemmen te bewonderen. Zo zijn er zangers en zangeressen, radio en TV presentatoren en acteurs met een unieke stem.

We hebben het vandaag over de eerste singles van megasterren en hun fantastische stem. Zo kwam Frank Sinatra voor het eerst in de hitlijsten van 1942 met Night and Day en Elvis Presley scoort al in 1954 met That’s Alright. Roy Orbison liet voor het eerst van zich horen in 1956 met Ooby Dooby. In 1962 werd de Tony Sheridan hit My Bonnie herwerkt door The Beat Brothers. Die leerden we een jaar later kennen als The Beatles. In dat jaar leren we ook hun ‘concurrenten’ kennen. Dan scoren The Rolling Stones een bescheiden hit met Come On. 1971 werd dan weer het jaar waarin we Michael Jackson als 13 jarige zijn eerste solohit zien scoren. Niet met het zeer bekende Ben , maar wel met Got To Be There. In de jaren 80 maken we kennis met Jon Bon Jovi die met zijn groep Bon Jovi zijn eerste hit in de hitlijsten bombardeert met de titel Runaway. Madonna kennen we ook allemaal van haar grote hits. Ze begon haar solocarrière met het nummer Everybody (zie video hieronder). Na 5 jaar bij Take That vonden heel wat bandleden van de boysband het tijd om solo naam te maken. Ook Robbie Williams probeerde dat met het gekende succes. Alhoewel het er in het begin niet zo rooskleurig uit zag. Met zijn debuutsingle Freedom, een cover van de hit van George Michael’s Freedom uit 1990, raakte hij niet in de hoogste regionen van de hitlijsten. Een jaar later brak de Brit alsnog door met de hit Angels. Onder de video vind je tien artiesten die de afgelopen 30 jaar hun carrière starten, samen met hun debuutsingle.

Muziekvideo van Everybody (Madonna)

10 topartiesten met een buitengewoon mooie stem en hun debuutsingle.

  1. New Love van Dua Lipa (2015)
  2. The A-Team van Ed Sheeran (2011)
  3. Hometown Glory van Adele (2007)
  4. Stronger Than Me van Amy Winehouse (2003)
  5. Dogs & Dogmen van Ozark Henry (1996)
  6. What Made You Say That van Shania Twain (1993)
  7. Love Buzz van Nirvana (1988)
  8. Hold Me van Whitney Houston & Teddy Pendergrass (1984)
  9. Let Me Take You Dancing van Bryan Adams (1978)
  10. So Much Love van Chris Rea (1974)

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.