Mediatip (22 mei 2021)

Sergio Herman

New Italian van Sergio Herman

Sergio Herman is één van de grootste topchefs van de lage landen. We kennen hem vooral van kookprogramma’s op televisie. Hij heeft ook enkele restaurants waarvan het bekendste natuurlijk The Jane is.

Daarnaast begon de kok ook zijn eigen frites-ateliers (zie video) die je als Belg zeker eens moet bezocht hebben. Ook het restaurant Pure C in Cadzand. Ondertussen bracht de TV-kok ook al tal van boeken uit. Enkele bestsellers zijn Simple Food, Just Cook It en Sergio’s Smaakmakers. Deze keer kiest hij echter resoluut voor zijn roots. Naast zijn gekende stijl, kookt hij in zijn nieuwe boek dus voornamelijk Italiaanse gerechtjes. In New Italian vind je meer dan zestig gerechten die je makkelijk zelf kan maken in je eigen keuken. Naast recepten staan ook heel wat verhalen in die het boek een extra persoonlijk touch geven. Er zijn ook verschillende hoofdstukken die het boek een mooie indeling geven.

promovideo voor het Frites-Atelier van Sergio Herman

The Jane

Naast Pure C in Nederland en zijn Frites-Ateliers in Nederland en België baat Herman ook het Belgische restaurant The Jane uit. Op het Paradeplein in Antwerpen vind je het twee-sterrenrestaurant van de top-kok terug. Samen met kompaan Nick Bril stampte hij dit nieuwe restaurant uit de grond. Het idee kwam er nadat hij besliste dat Oud Sluis, zijn eerste restaurant, de deuren zou sluiten.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.