Restaurants van TV chefs
Er zijn ontzettend veel bekende Vlaamse koks in Vlaanderen. Dankzij de culinaire zender Njam heeft de gemiddelde Vlaamse kok zijn eigen platform gekregen om zijn favoriete gerechten aan heel Vlaanderen te tonen.
De meeste van die koks hebben ook een eigen restaurant. Daarom zetten we de bekendste en belangrijkste koks en hun eigen restaurant even op een rijtje. De meest bekende koks in Vlaanderen zijn uiteraard degene met een driesterrenrestaurant. Peter Goossens en Viki Geunes (zie video) vallen die eer te beurt. Goossens scoort al jaren heel erg hoog met zijn overbekende restaurant Hof van Cleve in Kruisem. Geunes heeft dan weer sinds dit jaar drie sterren op zijn naam staan met zijn restaurant Zilte, gelegen te Antwerpen. De kok met de meeste bekendheid blijft wel nog altijd Sergio Herman, al is dat eigenlijk een Nederlander. Hij heeft een twee-sterrenzaak in Antwerpen met de naam The Jane.
10 restaurants van TV chefs
- Ansoler (Anne Sophie Breysem)
- Balls&Glory (Wim Ballieu)
- BarBulot (Gert De Mangeleer)
- Bartholomeus (Bart Desmidt)
- Canapé (Jeroen De Pauw)
- De Elckerlijc (Peter De Clercq)
- De Vork (Luc Bellings)
- Het Gebaar (Roger Vandamme)
- Le Fox (Stéphane Buyens)
- Sanglier Durbuy (Wout Bru)