Mediatip (5 juni 2021)

publiek tijdens concert

Dreamers Are Waiting van Crowded House

Gisteren kwam het gloednieuwe album van de Australische band Crowded House uit. Na meer dan 10 jaar brengt poprock band eindelijk nieuw materiaal uit.

Ze lieten opnieuw een teken van leven horen met het nieuwe nummer Whatever You Want in oktober vorig jaar. Meer dan een half jaar later is er dan eindelijk het langverwachte album Dreamers Are Waiting van de popgroep. Begin dit jaar werd ook nog de tweede single uit het nieuwe album gereleased. Die kreeg de titel To The Island mee. Ondertussen werd in mei een derde single gelanceerd naar aanleiding van de release van hun nieuwe plaat. Playing With Fire (zie video) ligt qua genre in dezelfde lijn als de vorige singles die de band uitbracht. Zoals altijd staat Crowded House nu ook weer voor kwaliteit. Dit is dus nu ook weer een album om in huis te halen voor alle fans van de band en van het genre. Toch is het twijfelachtig te noemen of de band op dit album opnieuw een klassieker heeft staan. Crowded House scoorde tussen midden jaren tachtig en midden jaren negentig enkele zeer grote hits met als bekendste waarschijnlijk wel Weather With You uit 1992.

Muziekvideo: Playing With Fire van Crowded House

Don’t Dream It’s Over

Het grote succes kwam er voor de band in 1987 met de ondertussen tot een klassieker verheven Don’t Dream It’s Over. Enkele jaren later kwamen daar nog enkele klassiekers bij zoals Better Be Home Soon, Chocolate Cake, Into Temptation, Four Seasons In One Day en het wondermooie Weather With You.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.