Topfacts Toplist (12 juni 2021)

Camera

De mooiste muziekvideo’s

Muziekvideo’s zijn sinds midden jaren zeventig zeer belangrijk geworden voor bands en artiesten. Zeker na de komst van muziekzenders als MTV en TMF werden muziekclips soms belangrijker dan het lied op zich.

Daarom werd de afgelopen 40 jaar heel wat geld gepompt in muziekvideo’s. Die zien er dan soms ook adembenemend uit. We zetten vandaag de meest unieke en indrukwekkendste clips op een rijtje. Het begon allemaal met Queen’s nummer 1 hit Bohemian Rhapsody die een revolutie werd wat betreft videoclips. Daarna ging het snel en 5 jaar later was het dankzij MTV dat tal van hits gelinkt werden aan hun muziekvideo. Daarvan is bijvoorbeeld Thriller van Michael Jackson een mooi voorbeeld uit de 80’s. In de jaren 90 was het dan vooral Virtual Insanity van Jamiroquai die met visuele effecten een mooi schouwspel afleverde. 15 jaar later werd Bad Romance van Lady Gaga mede dankzij haar video een wereldhit en nog eens tien jaar later werd het zelfs een kortfilm met bijvoorbeeld In Your Eyes (16+) van The Weeknd als mooi voorbeeld. Eén van de mooiste muziekvideo’s van dit moment is ongetwijfeld Good 4 U van Olivia Rodrigo (zie video). Ze staat trouwens ook op nummer 1 op dit moment in de Vlaamse Ultratop met haar gloednieuwe nummer.

videoclip: Good 4 U van Olivia Rodrigo

10 mooiste muziekclips van het afgelopen decennium.

  1. Power van Kanye West (2010)
  2. We Found Love van Rihanna & Calvin Harris (2011)
  3. Silhouettes van Avicii (2012)
  4. We Can’t Stop van Miley Cyrus (2013)
  5. Blank Space van Taylor Swift (2014)
  6. Hotline Bling van Drake (2015)
  7. Pillowtalk van Zayn (2016)
  8. Hymn for The Weekend van Coldplay & Beyoncé (2017)
  9. No Tears Left To Cry van Ariana Grande (2018)
  10. I Don’t Care van Ed Sheeran & Justin Bieber (2019)

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.