Toplist (19 juni 2021)

Zwembad aan zee

Toplist 19/06/2021:
De spectaculairste wateractiviteiten

Tijdens de zomermaanden en bij warm weer kan een verkoelende duik in het zwembad zeer verfrissend zijn. Er zijn heel wat opblaasbare zwembaden voor in de tuin. Heb je een grotere tuin, dan kan je ook een zelfdragend, metalen frame of bij heel veel plaats een zogenaamd Prism Frame bad plaatsen.

Intex biedt heel wat van die zwembaden op hun site aan. Heb je geen plaats voor een zwembad, dan kan een watersproeier ook al verkoeling bieden. Wil je eens logeren op het water? Dat kan op een treibgut vlot. In Edegem bevindt zich dan weer een pop-up waterpark met gigantische glijbanen en verschillende zwembaden. Splashland is vooral een ideale uitstap voor gezinnen bij warm weer.

10 spectaculairste wateractiviteiten!

  1. Aquapark (Lommel)
  2. Duiken (Beringen)
  3. Flyboarden (Wevelgem en Jabbeke)
  4. Funtuben (Dordrecht)
  5. Jetskiën (Viersel)
  6. Kajakken (Alle Sur Semois)
  7. Raften (De Panne)
  8. River Ropes (Polleur)
  9. Wavekarting (Cadzand)
  10. Zeilen (Nieuwpoort)

1/ Aquapark (Lommel)

Het Aquapark in Centerparcs de Vossemeren, in het Limburgse Lommel, is een opblaasbare hindernisbaan op het water en de grootste van België. De kans dat je hierbij in het water valt is behoorlijk groot, aangezien het hindernisparcour heel wat grote obstakels en hindernissen bevat. In totaal biedt het park meer dan 100 hindernissen voor groot en klein. Ideaal dus om als gezin of met vrienden of familie eens uit te proberen. Ook in Wevelgem bevindt zich zo’n Aquapark op 15 kilometer van Ice Mountain.

2/ Duiken (Beringen)

Duiken tussen de vissen lijkt misschien iets die je alleen tijdens een tropische vakantie kan doen. Maar niks is minder waar. Je hoeft er zelfs de grens niet eens voor over te steken. Bij Todi in Beringen kan je 2 uur duiken per beurt. Wanneer je nog geen ervaring hebt kan je een duikinitiatie aanvragen of een opleiding volgen via hun academie.

3/ Flyboarden (Wevelgem en Jabbeke)

Door middel van een grote waterstraal vlieg je enkele meters boven het water. Dat is het principe van flyboarden. In Wevelgem en Jabbeke is het mogelijk om deze relatief nieuwe sport te beoefenen. Een sessie duurt gemiddeld een half uur en je krijgt ook op voorhand wat uitleg over de werking van het board. De maximale hoogte die je haalt met zo’n flyboard is 15 meter.

https://www.youtube.com/watch?v=9cXOwYOVTcM

4/ Funtuben (Dordrecht)

Via de Board Academy In het Europarcs resort de Biesbosch in Dordrecht kan je funtuben. Zoals het woord zelf al doet vermoeden, gaat het hier puur om plezier. Het idee is heel simpel. Je gaat op een vlot zitten die vooruit getrokken wordt door een speedboot en probeert samen met je vrienden zolang mogelijk uit het water te blijven.

5/ Jetskiën (Viersel)

Hou je van water én van snelheid? Dan is jetskiën sowieso iets voor jou. Je kunt dit in Vlaanderen uitproberen bij Waterskiclub Viersel in de gelijknamige deelgemeente van Zandhoven.

6/ Kajakken (Alle Sur Semois)

Om te kajakken moet je in België in de Ardennen zijn. Daar kan je het avontuur opzoeken op de Semois. Dat kan je doen bij Kayaks La Vanne in Alle Sur Semois. Er zijn in totaal vier trajecten die je kan volgen. Vanuit Alle kan je naar Vresse, Membre en Bohan. Je kan ook vanuit Poupehan vertrekken en aankomen in Alle. Je kan de Semois al afvaren vanaf 18 euro per persoon.

7/ Raften (De Panne)

Bij Stevokitesurf aan de Belgische kust kan je met een groep zee-raften. Een instructeur zal je groep begeleiden om de branding van de zee te trotseren met jullie boot. De initiatie duurt ongeveer drie uur en is toegankelijk vanaf 8 jaar. Het raften op zee is enkel mogelijk tussen april en oktober.

8/ River Ropes (Polleur)

Via Survival Life in de Belgische Ardennen kan je klimmen en klauteren via de River Ropes. Dat is een survival parcours met allerlei obstakels die boven de rivier de Hoegne hangt. Ideaal voor klimmers die niet van hoogte houden. De klimtocht duurt ongeveer anderhalf uur. Er is wel een minimale lengte en minimum leeftijd verbonden aan het traject. Je moet 8 jaar oud zijn en ten minste 1,40 m groot zijn.

9/ Wavekarting (Cadzand)

Een wavekart kan je eigenlijk perfect vergelijken met een speedboot. Via Knokke Boat in Cadzand vaar je aan hoge snelheid over de golven van de Noordzee. Je mag de boot zelf besturen terwijl een ervaren instructeur een oogje in het zeil houdt. Een verrassende, verfrissende en vooral snelle activiteit voor de durvers onder ons.

10/ Zeilen (Nieuwpoort)

Eén van de meest gekende watersporten naast zwemmen en roeien is zeker en vast zeilen. Een heel moeilijke discipline in de sportwereld. Wil je zelf eens met een zeilboot meevaren? Dan kan dat aan onze Belgische kust, meerbepaald in Nieuwpoort. Via 4Sail ontdek je de kunst van het zeilen. Je gaat mee met de Maeva en die tocht start om 9 uur ’s ochtends. Na ongeveer 9 uur op het water te hebben gedobberd vaar je terug in Nieuwpoort binnen om terug aan wal te gaan.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.