Toplist (26 juni 2021)

Michael Jackson gedenkplaats

Toplist 26/06/2021:
De succesvolste kindsterretjes

Op 25 juni was het exact 12 jaar geleden dat Michael Jackson overleed. De popster was 50 jaar oud geworden. Jackson startte zijn carrière al heel vroeg. Eerst bij The Jackson 5. Maar al heel snel begon hij ook een solocarrière die meteen een schot in de roos bleek. Vanaf begin jaren 70 scoorde hij zowel solo als met Jackson 5 grote hits. Enkele hits met zijn broers zijn Shake Your Body, Blame It On The Boogie en ABC.

Alles begon met zijn eerste solohit Got To Be There en scoorde daarna in de jaren 70 nog met Ben en Don’t Stop Till’ Ya Get Enough. In de jaren 80 kwam daar Beat It, The Way You Make Me Feel, Dirty Diana en vele andere hits bij. Daarna kwam nog een laatste succesvol decennium met hits als Heal The World, Black Or White, Earth Song en Blood On The Dancefloor. Vanaf de jaren 2000 kwam Jackson meer met schandalen in het nieuws dan met nieuwe muziek. Eén laatste wapenfeit van hem op muzikaal vlak kwam er in 2001 met het nummer You Rock My World. Vlak voor zijn dood werd nog een nieuwe laatste tournee aangekondigd, maar door zijn vroegtijdige dood is die tour nooit door kunnen gaan.

10 succesvolste kindsterretjes!

  1. Stevie Wonder
  2. Zara Larsson
  3. Jan Smit
  4. LeAnn Rimes
  5. Miley Cyrus
  6. Shakira
  7. Usher
  8. Shawn Mendes
  9. Tiffany
  10. Christina Aguilera

1/ Stevie Wonder

Stevie Wonder kennen we sinds de jaren 60 van heel wat wereldhits. Sindsdien scoort hij ieder decennium ontelbare hits. Enkele voorbeelden hiervan zijn: I Just Called To Say I Love You uit 1984 , Uptight uit 1965, How Come How Long uit 1996, I Wish uit 1977 en zo kunnen we nog uren doorgaan. Maar zijn succesverhaal begon al in 1962. I Call It Pretty Music, But The Old People Call It The Blues is een hele mond vol voor een eerste single, maar toch is dit de debuutsingle van de soul-artiest. Hij was toen 11 jaar.

2/ Zara Larsson

Ook deze zangeres was pas 11 jaar toen ze een eerste single lanceerde. Al was het voor de Zweedse zangeres Zara Larsson op een heel andere manier dan bij Stevie Wonder. De zangeres won in 2008 op 11 jarige leeftijd al de Zweedse versie van het populaire programma Got Talent. Haar eerste single was ook onmiddellijk een hit die ze in die wedstrijd live bracht. Dat nummer was Celine Dion’s megahit My Heart Will Go On. We kennen de zangeres ondertussen van tientallen hits. Uncover uit 2013 , Lush Life uit 2015, Like It Is uit 2020 zijn enkele grote hits. Ze had ook heel wat opmerkelijk samenwerkingen met onder andere David Guetta voor het nummer This One’s For You en Tinie Tempah voor de hit Girls Like.

3/ Jan Smit

In de lage landen is Jan Smit een begrip geworden en alles dankzij zijn grote hit die zelfs op 1 terecht kwam in ons Belgenland. In 1997 bracht Jan Smit, toen nog Jantje Smit als artiestennaam, het nummer Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen uit. Hij was toen 12 jaar oud. De rest is geschiedenis, want enkele jaren later scoort de volwassen Jan de ene hit na de andere. Als De Morgen Is Gekomen, Als De Nacht Verdwijnt, Laura en Cupido kan iedereen ondertussen wel al meebrullen op Schlagerfestivals in ons land. Smit is ondertussen ook in Duitsland bekend en presenteerde een maand geleden nog het Eurovisiesongfestival in Nederland.

4/ LeAnn Rimes

LeAnn Rimes is het meest bekend in ons land van de nummer 1 hit Can’t Fight The Moonlight uit 2001. Dat was ook de soundtrack van de film Coyote Ugly. Ze brak wel al vijf jaar eerder door met het nummer Blue in 1996. Ze was toen 13 jaar. Andere hits van de Amerikaanse zangeres zijn How Do I Live, I Need You, Life Goes On en We Can.

5/ Miley Cyrus

Miley Cyrus scoorde samen met haar vader een eerste hit met Ready Set, Don’t Go in 2007. In datzelfde jaar scoorde ze al direct haar tweede hit, en deze keer solo, met het nummer See You Again op 14 jarige leeftijd. Die hit scoort ze een jaar nadat ze haar debuut maakte op TV met haar eerste grote rol: Hannah Montana. In het volgende decennium scoort ze dan hit na hit. Enkele grote hits van Cyrus zijn Wrecking Ball, We Can’t Stop, Midnight Sky en Malibu. Ze werkte ook geregeld samen met enkele bekende producers. Voor het nummer Nothing Breaks Like A Heart was dat met Mark Ronson en voor Prisoner zong ze samen met Dua Lipa.

6/ Shakira

Iedereen kent de nummer 1 hits van Shakira wel ondertussen. Het grote succes begon met Whenever Wherever uit 2002. Andere grote hits van haar zijn Underneath Your Clothes, Hips Don’t Lie en het aanstekelijke Waka Waka. Maar alles begon al in 1991 voor de toen nog piepjonge Shakira. Ze was 14 jaar toen ze met Magia haar eerste hitje scoorde. Het duurde dus wel meer dan tien jaar voor haar internationale doorbraak een feit was.

7/ Usher

Usher Raymond IV, zoals de zanger/rapper echt heet, maakte in 1993 al zijn debuut op 15 jarige leeftijd met het nummer Call Me A Mack. Vijf jaar later krijgt zijn carrière een boost met het nummer U Remind Me. Daarna ging het snel voor de zanger met tal van grote hits. Enkele voorbeelden zijn Yeah!, More en Scream. Ook hij staat bekend voor duetten met andere grootheden. Met Will.I.Am scoorde hij een hit met OMG. Voor DJ Got Us Fallin’ In Love rekende hij op de muziek van Pitbull en Without You werd een jaar later een hit dankzij de samenwerking met David Guetta.

8/ Shawn Mendes

Stitches, Mercy, Treat You Better, There’s Nothing Holding Me Back en Senorita zijn maar enkele grote hits van de Canadese zanger. Dat laatste nummer is trouwens een duet met Fifth Harmony groepslid en zijn vriendin Camila Cabello. Alles begon voor de zanger in 2014 met het nummer Life Of The Party. Hij was op het moment dat de single uitgebracht werd, amper 16 jaar.

9/ Tiffany

Misschien niet de meest bekende zangeres uit de lijst, maar in de jaren 80 was ze een wereldster. Ze scoorde haar eerste grote hit met I Think We’re Alone Now. Alles begon voor haar in datzelfde jaar 1987, met het nummer Danny. Dat werd echter geen groot succes. Ze was op dit moment 16 jaar. Haar volgende nummers werden dus wel grote hits. Could’ve Been, I Saw Him Standing There en All This Time zijn enkele voorbeelden. Midden jaren negentig werd het stil rond het tieneridool.

10/ Christina Aguilera

In tegenstelling tot wat velen denken begon Christina Aguilera haar muzikale carrière niet met Genie In A Bottle maar wel met de soundtrack van de populaire Disneyfilm Mulan. Op 17 jarige leeftijd scoorde ze met Reflection een bescheiden hitje in 1998. Aguilera is ook bekend van de hits What A Girl Wants, Beautiful, Dirrty en Candyman. Haar laatste grote hit in ons land dateert alweer van 2013 toen ze met A Great Big World het nummer Say Something uitbracht.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.