Toplist (3 juli 2021)

speeltuin

Toplist 03/07/2021:
De leukste binnenspeeltuinen

In ons Belgenlandje durven de hemelsluizen al wel eens opengezet worden. Daarom is het soms leuk om binnen iets te doen te hebben. Ook voor kinderen is dat dan ideaal. Vandaar dat er in Vlaanderen heel wat binnenspeeltuinen te vinden zijn. Wij zetten er enkele bijzondere op een rijtje.

Ook in Nederland zijn er heel wat van die speeltuinen te vinden. Zo heb je in Amsterdam Candy Castle, vind je in Utrecht Kidzcity en in Zeeland ligt Mini Mundi. Daarnaast heeft Nederland ook heel wat kinderpretparken waar Dippiedoe, Julianatoren, Plopsa Indoor Coevorden, Park Tivoli en Speelland de Beekse Bergen enkele voorbeelden van zijn. Naast onderstaande speeltuinen zijn ook Mini-World in Roeselare, Jabbedoe in Herzele en Papayoe in Mortsel zeker ook een bezoekje waard.

10 leukste binnenspeeltuinen!

  1. Den Deugeniet (Antwerpen)
  2. Mega Speelstad (Antwerpen)
  3. Alles Kids (Limburg)
  4. Saraland (Limburg)
  5. Tarzan & Jane (Limburg)
  6. Pretland (Vlaams Brabant, Oost-Vlaanderen, Limburg)
  7. ’t Berenbos (Oost-Vlaanderen)
  8. Speelpunt (West-Vlaanderen)
  9. Woopahoo (West-Vlaanderen)
  10. Boebalu (West-Vlaanderen)

1/ Den Deugeniet (Antwerpen)

Eén van de grootste indoor speeltuinen van Antwerpen en omstreken is ongetwijfeld Den Deugeniet. De speeltuin biedt gigantische fun-houses, enkele leuke attracties, een buitenspeeltuin en laser-shooting. Er zijn tal van verjaardagsformules mogelijk en zelfs een ontbijt op zondag behoort tot de mogelijkheden.

2/ Mega Speelstad (Antwerpen)

Waarschijnlijk de grootste van het land en ook de meest bekende uit het lijstje vind je eveneens in Antwerpen. Midden in de Antwerpse Kempen, meer bepaald in Lille, ligt Mega Speelstad. De Flying Beaver, Disco Twister, Crazy Cans, Butterfly zijn nog maar enkele van de vele attracties die in het indoor pretpark te vinden zijn. Ook buiten is er heel wat te beleven in de zogeheten Toverstad. Een ideale plaats dus voor een daguitstap of een verjaardagsfeestje.

3/ Alles Kids (Limburg)

In Kessenich bevindt zich de leuke binnenspeeltuin Alles Kids. Zoals de naam van de speeltuin al doet vermoeden staat alles in het teken van het kind. Uren speelplezier verzekert met een ballenbad, grote klimtuin en de glijbanen en het fiets-racecircuit. Er is ook nog eens een vrij podium waar je kids hun talenten kunnen laten horen en laten zien.

4/ Saraland (Limburg)

Saraland omvat heel wat leuks en kan je vinden in Houthalen Helchteren. Naast een binnenspeeltuin met de naam Kids Valley, vind je er ook een zwemparadijs, een minigolf en zelfs een unieke familie Virtual Reality beleving. Kids Valley is de leukste, grootste en meest complete indoor speeltuin van het land.

5/ Tarzan & Jane (Limburg)

Tarzan & Jane is dé binnenspeeltuin van Limburg in Heusden Zolder, waar je naast uren spelen ook kan minigolf- en zelfs voetgolf ontdekken. Bij mooi weer is er ook buiten een leuke speelzone. De binnenspeeltuin bevat gigantische glijbanen van 9 meter hoog, een game room en zelfs de grootste indoor rodelbaan van de Benelux vind je er terug.

6/ Pretland (Vlaams Brabant, Oost-Vlaanderen en Limburg)

In totaal zijn er in Vlaanderen maar liefst 5 speeltuinen van Pretland te vinden. Met vestigingen in Linter, Gent, Sint-Niklaas, Aalst en Hasselt is dit één van de grootste speeltuin groepen van het land. Met een enorm funhouse, een heleboel trampolines en tal van faciliteiten voor peuters en kleuters is dit een ideale locatie voor een dagje uit met het hele gezin.

7/ ’t Berenbos (Oost-Vlaanderen)

Ook in ’t Berenbos in Wetteren is plezier gegarandeerd voor je hele kroost. Een softzone voor de allerkleinsten met mini-trampolines, een speelkooi en bouwzones. Voor de +4 jarigen is er de mega-funhouse met touwbruggen, een ballenbad met kanonnen en tal van glijbanen.

8/ Speelpunt (West-Vlaanderen)

Spelen kan je zeker en vast in de nieuwe binnenspeeltuin Speelpunt in Zwevegem. Samen met Lemmie, de mascotte van de binnenspeeltuin ontdek je onder andere de disco, de lego bouwzone, de laserlimbo, de jungle en mini-jungle en schaatspiste. Er is zelfs een unieke samenwerking met Playmobil waardoor kinderen met een geweldig grote collectie aan Playmobil figuren.

9/ Woopahoo (West-Vlaanderen)

In Woopahoo in Kortrijk is er avontuur voor alle kinderen te vinden. Er is een speelpark met carrousel, springkastelen, een maxi fun-house en nog veel meer. Daarnaast kunnen kinderen ook klimmen en klauteren in Clipnclimb. Een overdekt klimparcour waar ouders hun kinderen vanaf 4 jaar kunnen vergezellen op dit leuke avontuur.

10/ Boebalu (West-Vlaanderen)

Boebalu vind je niet alleen in Roeselare, maar ook sinds kort in Diksmuide. Deze speeltuin is in verschillende funzones ingedeeld. Een speciale zone voor de allerkleinsten, een trampoline zone en 2 grote funhouses zorgen voor uren speelplezier voor alle kinderen.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.