Toplist (24 juli 2021)

Motorcross jump

Toplist 24/07/2021:
De meest extreme sporten

Sinds gisteren zijn de Olympische Spelen, met een jaartje vertraging, dan toch van start gegaan in Tokyo. Met heel wat atleten en voor de eerste keer in de geschiedenis zonder publiek. Daarom staat onze lijst van deze week in het teken van sport. Hou je van wat adrenaline en deins je niet terug voor wat gevaar? Dan is deze lijst beslist iets voor jou. We zetten enkele gevaarlijke sporten op een rijtje die je de adrenalinekick van je leven zullen bezorgen.

De meest gekende extreme sporten zijn skateboarden, surfen, snowboarden, bungeespringen, skydiven en motorcross. Wij geven hieronder een overzicht van de 10 minder bekende extreme sporten die toch heel wat mensen beoefenen en zo ieder jaar aan populariteit winnen.

10 meest extreme sporten!

  1. Boulderen
  2. Downhill mountainbiken
  3. Ijsklimmen
  4. Klifduiken
  5. Skyaking
  6. Wing Walking
  7. Wingsuit vliegen
  8. Xpogo
  9. Zip lining
  10. Zorbing

1/ Boulderen

Bij boulderen klim je zonder veiligheidsuitrusting. Dat wil zeggen dat je dus niet gezekerd bent en kan vallen wanneer je de klimwand loslaat. Er worden meestal niet zo’n hoge bergen beklommen dan bij het gewone klimmen omdat je niet beveiligd bent tegen het vallen. Via Black Box Boulder in Kortrijk kan je alvast de kneepjes van het klimvak leren in de grootste boulderzaal van Vlaanderen.

2/ Downhill mountainbiken

Een extreme vorm van mountainbiken is downhill mountainbiken. Hierbij begin je meestal op een berg waarbij je de afdaling inzet via onherbergzaam landschap. Je kan deze sport in de Ardennen beoefenen via Spa Adventure. Hier daal je af via bossen, weilanden en gravelpaden.

3/ Ijsklimmen

Deze discipline is levensgevaarlijk. Klimmen op zich is al een gevaarlijke bezigheid, maar dit is absoluut next-level. Bij ijsklimmen worden enorme wanden met ijs bedwongen. Dat kan op een bevroren waterval of op de zogenaamde ijsval. Die laatste is een gletsjer die verandert is in een enorme massa ijs. In België kan je deze sport uiteraard niet uitvoeren. Daarvoor moet je naar Frankrijk, Italië, Oostenrijk of Zwitserland. Ook buiten Europa kan je deze sport vaak beoefenen.

4/ Klifduiken

Klifduiken is een behoorlijk bekende sport. Aangezien je daarvoor uiteraard een klif nodig hebt, en die in België niet te vinden zijn, kan je deze sport ook niet in België uitoefenen. Red Bull heeft hier een eigen kampioenschap voor ontwikkeld. Sinds 1997 zorgde het bedrijf dat de sport wereldwijd bekend werd. De meest spectaculaire sprongen kan je op hun website ook bekijken.

5/ Skyaking

Deze sport is een combinatie van twee bekende extreme sportdisciplines: skydiven en kajakken. Je gaat met andere woorden valschermspringen in een kajak. Op de website van Red Bull kan je heel wat filmpjes bekijken van skyaking stunts. In België kan je de sport nog niet beoefenen.

6/ Wing Walking

Wing Walking is eigenlijk vliegen met een vliegtuig. Alleen zit je niet in het vliegtuig, maar sta je erop. Meestal gaat deze sport gepaard met loopings en andere manoeuvres van het vliegtuigje. De bekendste organisatie waar je deze speciale sport kan beoefenen is de Wing Walk Company.

7/ Wingsuit vliegen

Met een speciale overall vlieg je letterlijk naar beneden. Het is een vorm van skydiven, maar dan nog extremer doordat je met een enorme snelheid door de lucht vliegt. Eén van de meest gevaarlijke sporten ter wereld omdat je makkelijk snelheden haalt van 200 kilometer per uur en meer. Via de website van Red Bull kan je ook over deze sport meer informatie terugvinden.

8/ Xpogo

Misschien wel de minst gevaarlijke extreme sport in dit lijstje, maar misschien ook wel de moeilijkste is XPogo. Je kan deze sport gewoon bij je thuis beoefenen. Het enige dat je moet aanschaffen is een springstok of pogo stick en bescherming. Je hebt relatief goedkope pogo sticks van om en bij de 50 euro. De duurste varianten lopen al snel op tot meer dan 500 euro. Via streetsurfshop.nl kan je voor alle gewichten een pogo stick aankopen.

9/ Zip lining

Zip lining ken je misschien beter onder de naam deathride. Het idee is heel simpel. Je vliegt aan hoge snelheid aan een touw die vastgemaakt is aan een kabel op grote hoogte. Er zijn in België enkele zip lines te vinden. De bekendste is de mega zipline in Adventure Valley van Marc Coucke.

10/ Zorbing

Tot slot ongetwijfeld de zotste discipline van allemaal is Zorbing. Een sport waarbij je naar beneden dondert in een gigantische bal. Duizelingwekkend, snel en ook wel behoorlijk gevaarlijk. Deze discipline kan je uitoefenen via het verhuurbedrijf Adventure Company in Brakel. Zo kan je op je evenement je gasten trakteren op een unieke ervaring.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.