Toplist 7 augustus 2021

Lazy river in Waterpark

Toplist 7/08/2021:
Leukste zwembadcomplexen in Europa

Zwembadcomplexen rijzen de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond in ons land. Zo zijn er de gekende Aqua Mundo in de Centerparcs vakantieparken. Maar sinds kort komen daar ook de pretparken bij.

Walibi Belgium had al een tijdje Aqualibi. De Plopsa Group heeft ondertussen al Plopsaqua in De Panne, maar ook in Landen-Hannuit staat zo’n zwembadcomplex. Sinds 2019 is er ook zo’n complex te vinden in Bellewaerde. Het Ieperse pretpark doopte het onder de naam Bellewaerde Aquapark. Er zijn ook in andere landen in Europa heel wat waterparken. Wij sommen hieronder de meest spectaculaire even op voor je.

10 leukste zwembadcomplexen van Europa

  1. Caribe Bay (Italië)
  2. Aquapark Istralandia (Kroatië)
  3. LaLandia (Denemarken)
  4. Siam Park (Spanje)
  5. Slide & Splash (Portugal)
  6. Wave Island (Frankrijk)
  7. Tikibad (Nederland)
  8. Tropical Island (Duitsland)
  9. Waterland (Griekenland)
  10. Waterworld (Cyprus)

1/ Caribe Bay

In Caribe Bay kom je sowieso ogen te kort. Het park bevat verschillende zones waarin je in het water kan ploeteren, shows bekijken, iets eten of drinken en nog veel meer. Het themapark bevindt zich in Jesolo in Venetië en biedt duidelijk voor elk wat wils. Zo zijn er de zones Paradise Lagoon, Shark Bay, Pirates Galleon en nog veel meer.

2/ Aquapark Istralandia

Ontdek met je gezin een fantastische zomerse wereld in Nova Vas in Kroatië. In Istralandia kan je met de ganse familie een vakantie beleven die je nooit zal vergeten. Naast talloze glijbanen en baden, is er zelfs een hydro-massage bad aanwezig.

3/ LaLandia

Niet ver van Legoland Billund in Denemarken bevindt zich deze waterwereld. Lalandia heeft naast het zwembad ook nog een avonturenparcour, fitnesscentrum, bowling, wellness en zelfs een eigen zandsculptuur park.

4/ Siam Park

Siam Park in Tenerife staat bekend als het populairste waterpark van Europa. Door zijn enorme omvang en zijn typische stijl die qua architectuur vooral doet denken aan Thailand. The Dragon, Naga Racer, Jungle Snake en vooral Tower Of Power doen heel wat zwemmers even naar adem happen.

5/ Slide & Splash

In de Algarve in Portugal vind je het waterpark Slide & Splash. Ook hier staan heel wat spectaculaire glijbanen. De meest sensationele zijn hier ongetwijfeld de Disco River, The Big Wave en Tornado.

6/ Wave Island (Frankrijk)

In het Zuid-Franse stadje Monteux ligt Wave island. Een waterparadijs waar je naast wateractiviteiten ook enkele andere dingen op het droge kunt doen. Zoals bijvoorbeeld enkele virtual reality activiteiten en een step-zone. Daarnaast is er ook een surf simulator en grootse glijbanen zoals Le Rocket, La Cascade De Manea en Les Sphères Infernals.

7/ Tikibad

In het vakantie- en pretpark Duinrell in Nederland ligt het Tikibad. Het meest spectaculaire waterpark van de Benelux. Een gigantische waterwereld met maar liefst 21 glijbanen. Daarnaast biedt het Tikibad ook een enorm buitenbad aan, met zicht op enkele attracties van het Wassenaarse attractie-en vakantiepark.

8/ Tropical Islands

Het grootste waterpark van Europa en zelfs van de wereld ligt in het Duitse Krausnick. Tropical Islands is te vinden in een gigantische koepelvormige hal. De meest unieke attractie van het park is de Island Ballooning waarbij je met een luchtballon over het park vliegt.

9/ Waterland

In het Griekse Thessaloniki ligt dan weer Waterland. Naast een waterpretpark met tal van glijbanen, een zen-pool, kids-pool en wave-pool biedt Waterland ook een dierentuin aan. Daar kan je onder andere lama’s, kamelen, paarden en pauwen bewonderen.

10/ Waterworld

Eén van de meest verbluffende waterparken in Europa is absoluut Waterworld in Cyprus. Het park, dat gelegen is in het stadje met de prachtige naam Ayia Napa, heeft enkele zeer adembenemende slides. Zo kan je glijden van The Fall Of Icarus, Aeolos Whirlpool en Drop To Atlantis. Maar er is ook een parcour die je tot een goed einde kan proberen brengen in Marathons Challenge.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.