Mediatips (14 augustus 2021)

Netflix logo op smartphone

Mediatips 14/08/2021

Kies één van de vijf tips die je voorkeur draagt of scroll naar beneden.

HIT TIP: Kiss My Uh Oh van Anne Marie & Little Mix

Zoals zoveel hits in de hitlijsten van de afgelopen jaren zien we ook hier een samenwerking tussen twee grootheden uit de popmuziek. Het klinkt wel alsof ze iets gepikt hebben uit 2003 van Lumidee, en dat klopt ook. Er zit namelijk een sample in het nummer van de hit Never Leave You uit dat jaar. Toch klinkt het nieuwe nummer fris voor deze tijd. Misschien zelfs een late zomerhit in wording wat ons betreft. Anne Marie scoorde eerder al hits met 2002, Ciao Adios en Birthday. Little Mix scoorde dan weer met Touch en Shout Out To My Ex.

Nu verkrijgbaar

ALBUM TIP: Solar Power van Lorde

De Nieuw-Zeelandse Lorde, die we nog kennen van haar monsterhits Royals en Green Light, is terug na 4 jaar stilte met het album Solar Power. De gelijknamige single, die de voorloper werd van het album kwam op 11 juni uit. Ondertussen werd de 24 jarige zangeres beticht van plagiaat doordat het nummer Solar Power (zie video) hard zou lijken op Freedom ’90. Dat werd in 1990 een grote hit voor George Michael. In totaal vind je 13 gloednieuwe nummers van de zangeres terug op het album waaronder ook nog Stoned At The Nail Salon, Big Star en Mood Ring.

Verkrijgbaar vanaf 20 augustus

FILM TIP: Ice Road

Liam Neeson heeft ondertussen een patent op keiharde actiefilms waar hij zowat iedereen op een genadeloze manier een kopje kleiner maakt. Ice Road is daarop een kleine uitzondering. Neeson krijgt het gezelschap van Laurence Fishburn, die we nog kennen van The Matrix, om een reddingsoperatie op poten te zetten. Dat doen ze om mijnwerkers die vastzitten in een ingestorte mijn te redden. De dooi vormt echter een groot gevaar voor het team want ze moeten een gigantische meer doorkruisen om tot de mijn te komen. Daar komt nog een extra bedreiging bij die ze niet konden voorspellen. Jonathan Hensleigh zit in de regisseursstoel en kennen we vooral als schrijver van enkele blockbusters waaronder Armageddon, Jumanji en Next. De film werd uitgebracht door Netflix en is in de Verenigde Staten ook al te zien op de streamingdienst.

12+ logo
Vanaf 18 augustus in de bioscoop

TV & STREAMING TIP: The Chair

Netflix logo

The Chair is een nieuwe comedyreeks geschreven door Annie Wyman en niemand minder dan actrice Amanda Peet. Die laatste kennen we nog van films als The Whole Nine Yards, Identity, 2012 en Gulliver’s Travels. Sandra Oh, bekend van Grey’s Anatomy speelt de hoofdrol in deze nieuwe Netflix-original. De serie vertelt het verhaal van een vrouwelijke directeur aan een vooraanstaande universiteit en de problemen die ze in deze nieuwe uitdagende job ervaart.

12+ logo
Vanaf 20 augustus te bekijken

GAME TIP: 12 Minutes

In het spel krijg je telkens twaalf minuten om een misdaad in een appartement op te lossen. De gebeurtenissen herhalen zich telkens in een lus waardoor na de 12 minuten de gebeurtenissen opnieuw plaatsvinden. Er werden enkele grote namen bereidt gevonden om hun stemmen aan het spel te lenen. Zo zal je de stem van James McAvoy, Daisy Ridley en zelfs Willem Dafoe ongetwijfeld herkennen. Annapurna Interactive is het bedrijf die het game heeft ontwikkeld en kennen we ook van The Pathless en Outer Wilds.

Deze game is verkrijgbaar op: X Box One, X Box series X/S en PC

Vanaf 19 augustus verkrijgbaar

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.