Toplist (14 augustus 2021)

Achtbaan

Toplist 14/08/2021:
Spectaculairste achtbanen ter wereld

Pretparkfans vieren op maandag 16 augustus Rollercoaster Day. Daarom bespreken we vandaag de tien meest spectaculaire coasters die onze wereld rijk is.

Ook ons eigen landje heeft enkele noemenswaardige achtbanen. Zo heeft Bobbejaanland Revolution en sinds enkele jaren Fury. Bellewaerde heeft vooral family coasters waarvan Huracan en Wakala de bijzonderste zijn. In Walibi kan je spektakel vinden in de gloednieuwe achtbaan Kondaa en Pulsar. In Plopsaland is er de houten achtbaan Heidi The Ride, Anubis The Ride en The Ride To Happiness die sinds deze zomer geopend is.

10 spectaculairste achtbanen ter wereld

  1. Arthur The Ride in (Europapark)
  2. Cannibal (Lagoon Park)
  3. Eejanaika (Fuji-Q Highland)
  4. Formula Rossa (Ferrari World)
  5. Gravity Max (Lihpaoland)
  6. Hagrid’s Motorbike Adventure (Islands Of Adventure)
  7. Nid Des Marsipulamis (Parc Spirou)
  8. Batwing (Six Flags America)
  9. TRON Coaster (Disneyland Shanghai)
  10. Twisted Colossus (Six Flags Magic Mountain)

1/ Arthur: The Ride

In Europa Park vind je Arthur The Ride. Arthur bevind zich in het rijk der Minimoys. Je vliegt door deze wereld met allerlei special effects.

2/ Cannibal

Cannibal bevind zich in Lagoon Park, een pretpark in Utah (Verenigde Staten). Het speciale aan deze achtbaan is dat je met een lift naar boven gaat om daarna met 110 km/u naar beneden te razen.

3/ Eejanaika

In Japan ligt het gigantische park Fuji-Q Highland. Daar vind je ook een spectaculaire attractie terug met de naam Eejanaika. Deze achtbaan is een zogenaamde vierdimensionele achtbaan. Dat houdt in dat de karretjes constant bewegen ten opzichte van de baan. Doordat de karretjes rond hun as kunnen draaien ga je gemiddeld zo’n 13 keer over de kop met een snelheid van meer dan 125 km/u.

4/ Formula Rossa

En dan nu de snelste achtbaan in dit overzicht. Meer zelfs… Formula Rossa is op dit moment nog altijd de snelste achtbaan ter wereld. Met meer dan 240 km/u is dit een achtbaan voor de absolute waaghalzen. De rollercoaster is gelegen in Ferrari World in Abu Dhabi.

5/ Gravity Max

Gravity Max is gelegen in het resort Lihpaoland in Taiwan. Eén van de meest opwindende coasters ter wereld, want na een liftheuvel kom je op het einde van een baan terecht. Daarna kantel je voorover om daarna aan een enorme snelheid naar beneden te schieten in een tunnel gevolgd door enkele inversies zoals een looping.

6/ Hagrids Motorbike Adventure

Wie kent de films van Harry Potter niet? En vooral Hagrid, de vriendelijke reus en beste vriend van Harry en zijn vrienden. Je kan je nu zelf in de films van de tovernaarsheld wanen en dan nog wel in de motorfiets van Hagrid. Je fietst aan 80 km/u door de lucht in een motorfiets met zijspan die als twee druppels op die van de beroemde reus lijkt. Je kan de attractie vinden in Islands Of Adventure van Universal Orlando.

7/ Nid Des Marsipulamis

In het Franse pretpark Parc Spirou ligt een themadeel rond de Belgische stripfiguur Marsipulami. Nid Des Marsipulamis, of in het Nederlands Het Nest van Marsipulami, is een zeer speciaal type achtbaan.

8/ Batwing

In het Amerikaanse pretpark Six Flags America, gelegen in de staat Maryland, kan je een rit maken in de Batwing. In de achtbaan lig je neer en ga je achterwaarts de baan af.

9/ TRON Coaster

Ook in Azië zijn Disney parken te vinden. Zo hebben Hong Kong en Tokyo hun eigen parken. Maar ook in Shanghai ligt een Disneypark. In Disneyland Shanghai ligt de TRON Coaster die je in een adembenemende wereld onderdompelt die gevuld is met licht en geluidsspektakel en tal van visuele effecten.

10/ Twisted Colossus

In Six Flags Magic Mountain is de Twisted Colossus terug te vinden. De hybride achtbaan, die een houten constructie heeft en stalen banen, heeft zelfs 2 inversies. De attractie bestaat bovendien uit 2 banen die tegen elkaar racen.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.