Toplist (28 augustus 2021)

Zaal met publiek

Toplist 28/08/2021:
Vlaamse komieken met een zaalshow

Philippe Geubels

Ieder decennium is er wel een komiek die geregeld op TV verschijnt en zo ook wel de meest geliefde van het land kan genoemd worden. In de jaren 70 was dat vooral Urbanus, die ook in de 80’s en 90’s nog populair was dankzij de films Hector en Koko Flanel. In de jaren 80 waren dat Gaston en Leo die schitterden in de films Paniekzaaiers en Zware Jongens. Chris Van Den Durpel was in de jaren 90 heel populair dankzij zijn verschillende typetjes. Zo ook in de film Oesje, waar hij gestalte gaf aan Kamiel Spiessens. Later kwam daar ook nog Firmin bij. Geert Hoste gaf dan weer voor volle zalen het beste van zichzelf sinds begin jaren 90 en kwam met zijn eindejaarsconference talloze keren op TV op nieuwsjaarsdag.

Vanaf september is de populairste Vlaamse komiek van dit moment opnieuw te zien op het kleine scherm. We hebben het uiteraard over Philippe Geubels. Met vanaf donderdag 1 september een nieuw seizoen van Is Er Een Dokter In De Zaal en later dit najaar ook nog een nieuw seizoen van het bekroonde Taboe. Ook Geubels kreeg al de kans om te acteren in zijn eigen komische reeks Geub. Welke komieken je live aan het werk kan zien vanaf het najaar kom je te weten in onze lijst hieronder.

10 Vlaamse komieken met een (nieuwe) zaalshow

  1. Alex Agnew
  2. Amelie Albrecht
  3. Arnout Van Den Bossche
  4. Bart Cannaerts
  5. Henk Rijckaert
  6. Jacques Vermeire
  7. Lieven Scheire
  8. Steven Mahieu
  9. Wouter Deprez
  10. Xander De Rycke

1/ Alex Agnew

Vanaf 9 september kan je Agnew zien met An Evening With Alex Agnew. De eerste show op het programma staat gepland in De Schuur in Borsbeek.

2/ Amelie Albrecht

Vanaf 4 september begint de tour Zwaar Leven van Amelie Albrecht in Gravenhof Hoboken. Die show is reeds uitverkocht. Maar voor de show in Ekeren zijn er wel nog tickets.

3/ Arnout Van Den Bossche

Vanaf 25 september in Nederland. De zaalshow Burn Out voor beginners is op 12 maart 2022 te zien in de Ethias Arena in Hasselt en op 19 maart 2022 in Kursaal Oostende.

4/ Bart Cannaerts

Vanaf 9 september geeft Bart Cannaerts terug het beste van zichzelf met zijn nieuwe show We Moeten Nog Eens Afspreken. De eerstvolgende shows waar je nog tickets kan voor krijgen is op 23 september in CC De Wouwer in Ravels en CC De Schakel in Waregem de dag erna.

5/ Henk Rijckaert

Op 15 oktober start Rijckaert met de try-outs van zijn nieuwe show Influencer in JOC Den Artisjoc in Oostkamp. Op 27 januari van volgend jaar gaat de show officieel in première.

6/ Jacques Vermeire

Vanaf 12 maart 2022 treedt Jacques Vermeire met zijn show 70+ op in heel Vlaanderen. En zoals altijd doet hij dat niet alleen. Deze keer is vormt hij een trio met zijn zoon Maxime en dochter Julie.

7/ Lieven Scheire

Vanaf 20 januari 2022 treedt de populaire TV maker en wetenschapper op in Zwaneberg in Heist Op Den Berg met zijn nieuwe show DNA.

8/ Steven Mahieu

Vanaf 17 september zie je Steven Mahieu terug met de Full Contact Tour. Hij speelt op de 17de in cultureel centrum Forum in Wervik.

9/ Wouter Deprez

Vanaf 12 oktober 2021 gaat zijn nieuwe zaalshow Speech in première in de Kortrijkse Schouwburg. Er zijn dit najaar ook nog enkele try-out shows vanaf 8 september. De eerste gaat door in De Brouckere in Torhout.

10/ Xander De Rycke

Vanaf 13 januari 2022 is de nieuwe show Bekend en Bescheiden te bekijken in Brussel. Zijn best of show XDR15 kan je dit najaar nog zien in de Lotto Arena in Antwerpen op zaterdag 27 november.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.