Toplist (4 september 2021)

Zonsondergang aan zee

Toplist 4/09/2021:
Vergeten zomerhits

In de zomermaanden juli en augustus stijgt de temperatuur altijd buiten. Al was daar afgelopen zomer niet zoveel van te merken. Maar ook op de radio en op muzikaal vlak schieten de temperaturen altijd pijlsnel de lucht in. Dat was gelukkig deze zomer wel het geval. Met Bad Habits van Ed Sheeran, Love Tonight van Shouse en Iko Iko van Justin Wellington voelde de zomer toch af en toe zwoel aan. Er zijn ook heel wat zomerhits die we al lang vergeten zijn. Die zetten we deze week in onze Toplist op een rijtje.


10 vergeten zomerhits

  1. Como Te Quiero van TLD
  2. El Pam Pam van Cecilia Gayle
  3. Helele van Velile & Safri Duo
  4. Americanos van Holly Johnson
  5. Summer Moved On van A-ha
  6. Come & Get It van John Newman
  7. Gangsters van The Specials
  8. Hot van Inna
  9. Uh La La La van Alexia
  10. If You Can’t Give Me Love van Suzi Quatro

1/ Como Te Quiero van TLD

INFO:

De Belgische danceact TLD scoorde in de zomer van 2002 een grote hit met het nummer Como Te Quiero. Zangeres Anneke Van Hooff, tevens een actrice, verzorgde de vocals van de dancehit. Het bleef echter bij deze ene hit voor de groep. Ze scoorden verder ook nog een bescheiden hit met het nummer Lie To Me.


www.annekevanhooff.be

2/ El Pam Pam van Cecilia Gayle

INFO:

In het voorjaar van 1998 stond Cecilia Gayle met het nummer El Pam Pam in zowat iedere hitlijst van Europa. In België werd het nummer niet zo’n grote hit. Het werd in de zomer van dat jaar wel gebruikt als openingslied voor de zomertour van Radio Donna.


www.ceciliagayleofficial.com

3/ Helele van Velile & Safri Duo

INFO:

In de zomer van 2010 bracht de Zweedse percussie band samen met de Zuid Afrikaanse zangeres Velile het nummer Helele uit. Ook dit werd in België geen groot succes, maar in de rest van Europa wist het in de hitlijsten wel hoge ogen te gooien. Andere bekende hits van het precussieduo zijn Samb Adagio en Played A Live.

SOCIAL MEDIA:


www.safriduo.dk

https://www.youtube.com/watch?v=hnkTRLkRo0g

4/ Americanos van Holly Johnson

INFO:

In 1989 komt deze single uit en wordt instant overal een hit voor de Britse artiest Holly Johnson. De single haalde bij ons de vijfde plaats in de Vlaamse hitlijsten. Johnson had nog enkele andere hits op zijn naam staan. Onder andere Love Train werd een grote hit. Maar nog bekender werd hij als leadzanger van de Britse band Frankie Goes To Hollywood. Zij werden bekend met Relax en Two Tribes.


www.hollyjohnson.rocks

5/ Summer Moved On van A-ha

INFO:

A-ha kennen we van de grote 80’s hits Take On Me, The Sun Always Shines On TV, Touchy en de James Bond soundtrack The Living Daylights. Summer Moved On is een hit uit 2000 en kan aanzien worden als de comeback van de groep. Al hebben ze het succes uit de jaren 80 nooit meer kunnen evenaren, toch is het nummer uit het begin van deze eeuw toch de moeite waard om eens te beluisteren.


www.a-ha.com

6/ Come & Get It van John Newman

INFO:

John Newman wordt waarschijnlijk onsterfelijk door zijn megahit Love Me Again. Toch is de Britse soulzanger ook bekend van het nummer Come & Get It uit 2015. Misschien zegt de titel je niet veel, maar wanneer je het nummer afspeelt doet de track zeker en vast een belletje rinkelen. Ook zijn broer James Newman kennen we ondertussen van het songfestivalnummer en zomerhit My Last Breath uit het coronajaar 2020.


www.johnnewman.co.uk

7/ Gangsters van The Specials

INFO:

Gangsters is wel een beetje een atypische zomerhit uit 1979. The Specials hebben dan ook hun artiestennaam niet gestolen. Toch blijft het nummer direct hangen en voel je je onmiddellijk in hogere sferen bij het beluisteren van hun muziek. A Message To You Rudy, Ghost Town en Rat Race zijn andere bekende hits van de band.


www.thespecials.com

8/ Hot van Inna

INFO:

Naast deze Hot bracht de Roemeense zangeres ook nog enkele andere nummers uit die behoorlijk grote hits werden. Amazing, Déja Vu en Sun Is Up doen wel allemaal wat denken aan de debuutsingle uit 2009 van de zangeres. Haar muziek is echter wel heel aanstekelijk en is ideaal voor dansliefhebbers.


www.innaofficial.com

9/ Uh La La La van Alexia

INFO:

In 1996 ging de Italiaanse zangeres, die toen nog bekend was als leadzangeres van de dance-groep Ice MC, solo. De dance hits The Summer Is Crazy en Me & You werden grote hits. Een jaartje later scoort de Italiaanse een hit met het zomers klinkende Uh La La La. Daarna nam het succes in Europa snel af.

SOCIAL MEDIA:


www.alexiaofficial.com

10/ If You Can’t Give Me Love van Suzi Quatro

INFO:

Suzi Quatro is ondertussen 71 jaar maar scoorde, vooral in de 70’s, enkele megahits waaronder Can The Can en She’s In Love With You. If You Can’t Give Me Love haalde in België de tweede plaats in onze nationale hitlijst.

SOCIAL MEDIA:


www.suziquatro.com


Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om te stemmen.

resultaat 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Er is nog geen stem uitgebracht. Jij kan de eerste zijn!

Spijtig dat je dit geen leuk bericht vond.

Laat ons weten wat er beter kan!

Wat kan er beter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.