België

Deze pagina bevat activiteiten in België die elk op hun manier uniek zijn.

(Ken je zelf een activiteit die uniek is en je wilt aanprijzen, ga dan naar ons contactformulier)

De Crangon

De Crangon neemt je mee op de Noordzee voor een wilde tocht op de onstuimige waters. Drie uur lang dompelen ze je letterlijk onder in de viswereld.

Op de Crangon vis je dus drie uur lang met ervaren rotten in het vak. Vooral garnalen, de heerlijke lekkernij, die ook op de Oostendse vistrap volop wordt verkocht zal in het net te zien zijn. Genieten dus van een stukje Vlaams erfgoed en daarenboven de lekkernijen gratis meenemen. Neem ook eens een kijkje op de website van ‘De Cierk’. Daar gaat de beleving nog verder.

De Crangon

De Sierk

De Sierk in De Haan is een speeltuin die volledig in het teken staat van het circus en alles wat daarbij komt kijken. Tal van uitdagende parcours staan op je kind te wachten.

De Sierk is zeer mooi vormgegeven en ziet er totaal anders uit dan een gewone speeltuin. Je kan het volledige traject die De Sierk beslaat ook met kinderfietsen afleggen zodat ze alles zelf en op hun eigen tempo kunnen ontdekken. Bij slecht weer kan je als ouder schuilen in tenten met een hapje en een drankje. Tijdens het hete zomerweer kan je schuilen onder de talloze bomen op het domein die zeker zorgen voor voldoende schaduw. Er zijn ook iedere namiddag activiteiten die je kan checken op de facebookpagina van het familiepark. Ook andere up-to-date info vind je op facebook. (zie onder het filmpje)

De Sierk 2019

Houtopia

Ontdek samen met je kinderen hoe je zintuigen werken en hoe ze te gebruiken. Dat doe je in Houtopia door allerlei proefjes samen met je kind te doen en zo allerlei leuke feitjes over de zintuigen te ontdekken.

Houtopia heeft buiten ook een gigantisch speelgebied met klimtouwen, bruggen, speeltoestellen en nog veel meer. Zo heeft je kind de hele dag iets te doen en leert het op de koop toe ook nog heel wat bij.

Houtopia promofilmpje

Ice Mountain

Wil je graag eens van de grond gaan?… En dat mag je letterlijk nemen want bij Ice Mountain is dat mogelijk. Een avonturenpark met enkele unieke belevenissen. Je kan er, zoals de naam al doet vermoeden, al zeker terecht om te skiën op de overdekte skipiste. Verder heb je allerlei wateractiviteiten zoals wakeboarden en flyboarden. Maar ook om te waterskiën ben je hier aan het juiste adres.

Zoek je het liever wat hogerop? Dan kan je naar het klimpark Accro Adventure. Als nieuwste attractie heeft Ice Mountain nu ook een indoor skydive gedeelte (zie filmpje hieronder). Je kan tot slot ook een hapje eten om de innerlijke mens na al die activiteiten wat te versterken.

Skydiven Ice Mountain (Het Journaal reportage)

Jungle City

Jungle City bevindt zich in Doornik (Tournai). Het is vooral gericht op jongere kinderen tot en met 12 jaar. In de winter is er een gigantische binnenspeeltuin waar de kids zich zeker een dagje kunnen vermaken.

Daarnaast beschikt Jungle City ook over een ruim buitengedeelte. Met speeltuigen, glijbanen, een klimmuur, trampolines en tal van attracties. Ideaal bij mooi weer dus. Ondertussen kunnen de ouders hun kroost in de gaten houden bij een hapje en een drankje dankzij de uitgebreide menukaart. Daarbovenop kan je jezelf en je kroost ook nog trakteren op een potje minigolf in ‘Jungle Goolfy’. Een glow-in-the-dark minigolf volledig in het thema jungle en voor de kinderen voorzien van glijbanen, grotten en zelfs een vortex tunnel op het einde van het minigolf parcour.

Jungle City rondleiding

Labyrinthe de Barvaux

Het Labyrint van Barvaux is een maïsdoolhof en het grootste labyrint van België. Naast een maïsdoolhof biedt dit labyrint het heel wat extra’s voor de kinderen. Speeltoestellen, moestuinen, een blote voetenpad en verschillende shows worden er ieder jaar in de zomer opgevoerd.

Wil je iets eten of drinken? Naast het doolhof vind je een grote tent en weide waar je verschillende menu’s kan verkrijgen voor zowel jong als oud. Tot slot kan je ook nog eens verdwalen in het deurenlabyrint waar je aan de hand van vragen die je moet beantwoorden de juiste weg vind uit het labyrint.

Labyrinth vanuit de lucht

Parc Chlorophylle

logo parc Chlorophylle

Een ideale uitstap met kinderen. De ouders kunnen genieten van een heerlijke boswandeling terwijl de kinderen doorheen het bos allerlei leuke opdrachten uitvoeren en verschillende obstakels kunnen overwinnen. Na het bosavontuur kunnen de kinderen zich nog wat uitleven op een grote speeltuin aan de rand van het bos. In het bos zelf vind je ook allerlei info over de fauna en flora die in het bos leven. Interessant, interactief en soms indrukwekkend mooi.

promovideo: Parc Chlorophylle

Connecterra

Connecterra is een natuurpark waar je terechtkomt op een oude steenkoolmijn site. De mooiste panorama’s van België vind je ongetwijfeld in het park terug. Voor iedereen die houdt van rust en wandelen.

Daarnaast kan je in Connecterra ook een ranger tocht boeken. De ranger gidst je door de pracht en praal van het gebied en vertelt alles wat je moet weten over de geschiedenis van het park. Er is ook een speeltuin die de naam “speelput” meekreeg. In de “tuinkamer” kan je tot rust komen en een drankje bestellen.

parkvideo van Connecterra

Parc Des Topiaires

In het kleinste stadje van België vind je deze fantastische vormsnoeituin. In het centrum van Durbuy ligt het terrein van 10.000 m² en biedt in totaal meer dan 250 verschillende vormen van dieren, logo’s en bekende figuren.

Ben je in de buurt van het stadje dan moet je dit zeker eens bezocht hebben. Naast de verscheidenheid aan figuren vind je er ook tal van originele bloemen en planten. Het park is daarenboven ook toegankelijk voor mensen met een beperking en zelfs honden zijn er welkom. Een echte aanrader dus.

promovideo: vormsnoeituin Durbuy

’t Nonnenbos

’t Nonnenbos in Zonnebeke dichtbij Ieper heeft verschillende troeven. In eerste instantie is het een restaurant/tea-room met een brasseriekeuken. Het eten is vers en overheerlijk. Ook de verschillende menu’s zullen zeker in de smaak vallen. Een andere grote troef die het restaurant heeft is de indoor en outdoor speeltuin.

De kinderen kunnen er zeker een paar uren vertoeven zonder zich maar één seconde te vervelen. Vandaar dat je bij het nonnenbos ook terecht kan voor verschillende feestformules. Communie, doop, en verjaardagsfeesten, het kan allemaal. Iedere vrijdag is er ook live-muziek voorzien en indien je met een groep langskomt is er zelfs mogelijkheid om een huifkarrentocht te maken met een all-in arrangement zodat niemand honger of dorst hoeft te lijden tijdens de tocht. Het is duidelijk: ’t Nonnenbos is een zaak die voor jong en oud heel veel te bieden heeft.

Het toeristische treintje van ’t nonnebos

Otter Houseboats

Op de Maasplassen in Kinrooi kan je een Otter Houseboat huren en zelf met je eigen huurhuisje varen op het water. Geniet van de rust en het avontuur op de Maasplassen.

Er zijn in totaal vier soorten boten te huur. Van de compacte versie, naar de comfortversies tot de luxeversie op de luxboot. Met die laatste kan je niet varen. Met de andere versies kan je dat wel. Alles is aan boord voorzien om comfortabel te kunnen varen. Er is sanitair voorzien, een woonkamer, een keukentje en een slaapkamer. Ideaal om met het gezin tot rust te komen dus.

Trekteur

Bistro Trekteur in Zwevegem is een ideaal adres om rustig iets te eten en te drinken met jonge kinderen. Er is namelijk een kinderspeelhoek, een grote buitenspeeltuin en allerlei dieren die te bewonderen zijn.

De menukaart is zeer ruim met verse gerechten ook voor de kinderen. Ook voor al je feesten kan je zeker in de bistro terecht. Met een ruim terras is het ook heerlijk buiten vertoeven. Ook voor een buffet kan je er zeker terecht.

Bistro Trekteur

Thermen Katara

Bij thermen Katara geniet je van een ontspannen en rustige sfeer met alles erop en eraan in een moderne toch sfeervolle setting. Met meer dan 10.000 m² kan je er zeker een hele dag tot rust komen zonder je ook maar even te vervelen. Er zijn onder andere Japanse en Finse sauna’s, een hammam, verwarmd buitenbad en een Thaïse opgiettempel. (foto ter illustratie)

Ook tal van arrangementen maken bij Katara het aanbod compleet. En… uiteraard beschikt Katara ook over een aantal beauty behandelingen waarvan gelaats- en lichaamsverzorging niet mag ontbreken. Je kan er zelfs je wenkbrauwen en wimpers letterlijk in de verf zetten.

Info over Thermen Katara

Lakonia Privé Eilanden

Bij Lakonia privé sauna kan je drie soorten eilanden boeken. Elk eiland biedt een waaier aan wellness faciliteiten en kan voor 2 personen geboekt worden of als groep.

De sauna die je in Berchem vindt biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Enkele zaken die je in andere prive sauna’s niet kan zijn bijvoorbeeld je eigen muziek meebrengen, eten bestellen van een menukaart en op één van de eilanden is zelfs een glijbaan voorzien voor kinderen. Ideaal om even te onthaasten met zijn tweetjes, het gezin of met vrienden dus.

Slow Cabins

Zoek je na een hectische periode pure rust. Dan ben je bij Slow Cabins aan het goede adres. Een verblijf in de natuur is hetgeen wat je ervan mag verwachten en dat op een geheime locatie in Vlaanderen. Niets meer en niets minder dan dat.

Je komt terecht in een zelfvoorzienend natuurhuisje waar alles voor handen is om uit te rusten en vooral even te onsnappen aan de rush van het leven. Je kan 2 verschillende formules kiezen. Ofwel kies je ervoor om met zijn tweetjes tot rust te komen ofwel met het ganse gezin.