Duitsland

Deze pagina bevat activiteiten in Duitsland die elk op hun manier iets uniek hebben.

(Ken je zelf een activiteit die uniek is en je wilt aanprijzen, ga dan naar ons contactformulier)

LET OP! Reis je naar Duitsland dan is een milieusticker verplicht.

Europa park

Gelegen in het Zwarte woud en qua attracties het grootste pretpark van Europa. Maar liefst meer dan 100 telt het park er. Als het op bezoekersaantallen aankomt moet Europa park enkel Disneyland Paris laten voorgaan.

Europa park telt maar liefst 6 hotels en 1 camping resort. Honger en dorst zal je in de hotels ook niet lijden want je vindt er 24 restaurants en bars verdeelt over de 6 hotels. Sinds enkele jaren kan je ook een duik nemen in het waterparadijs ‘Rulantica’. Met zijn meer dan 32.000 m² is het één van de grootste waterparken van Europa en het telt maar liefst 17 glijbanen. Plezier verzekerd dus in Europa park.

Parkvideo Europa park

Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is een Duits attractiepark vooral gericht op jonge kinderen. Het park heeft heel wat te bieden en telt een 40 tal attracties. Het park telt ook enkele hotels zodat je arrangementen kan kiezen voor meerdere dagen. Het park heeft ook een all-in formule waarbij naast de attracties ook het eten en drinken in de prijs inbegrepen is zolang je in het park verblijft.

Het park is ook bekend onder de naam Kernie’s Familiepark. Het park biedt ook verschillende evenementen locaties en verschillende restaurants in de hotels. Tot slot kan je ook terecht in Circus Maximum voor een leuke circus voorstelling, een ideale activiteit met de kinderen.

De Bastei

Een nationaal park in de Duitse deelstaat Saksen met als hoofdattractie de Bastei brug op een hoogte van 305 meter. Er is een uitkijkpunt voorzien zodat je het landschap vanop de mooiste plek kan bewonderen.

Voor deze bezienswaardigheid op hoogte trek je best een hele dag uit want de kortste wandelroute duurt al minimum 3 uur. Zeker een bezoekje waard is het kasteel van Neurathen. Het kasteel is niet meer intact, maar fungeert nu als openluchtmuseum. Ook voor bergbeklimmers is dit trouwens een ideale plek.

Uitzicht op de Bastei brug

Grimmwelt museum

Geloof het of niet, maar Duitsland heeft een sprookjesroute van maar liefst 600 kilometer lang. Onmogelijk om het in één vakantie allemaal te zien want de route telt ontelbaar veel plaatsjes die je op de route kan bezoeken.

In het midden van die route heb je Kassel. Kassel is een stad in de deelstaat Hessen. Daar vind je het museum met de geschiedenis van de gebroeders Grimm. Het museum is nog recent want het opende de deuren in 2015. Naast het verhaal van de broers krijg je ook via interactieve manieren het ontstaan van de bekende sprookjes te zien. Een must-see voor iedereen die van sprookjes houdt dus.

Grimmwelt Museum: reportage (DW news)

Helgoland

De naam doet misschien vermoeden dat het hier opnieuw om een pretpark gaat maar dat klopt in dit geval totaal niet. Helgoland is een eiland in de Noordzee.

Het eiland was eerder in het bezit van de Britten en en de Denen maar is sinds 1890 eigendom van Duitsland. Wanneer je per boot aankomt bij het eiland kan je onmiddellijk de pracht en praal die het eiland te bieden heeft zien. Rode kliffen kleuren het zicht vanop de Noordzee. Daarnaast biedt het eiland voor dierenliefhebbers ook iets bijzonders: zeehonden en vogels. Die vind je er in grote getale terug.

Helgoland in vogelvlucht

Ladenburg

Ladenburg is een historisch stadje uit de Romeinse tijd. Naast de vele pittoreske huisjes met hun opvallende kleuren wordt het karakter van de stad gekenmerkt door steegjes en pleintjes die hard doen denken aan de Middeleeuwen.

Het stadje heeft trouwens nog enkele andere troeven. Zo is er een echt stadsstrand en kan je een bezoekje brengen aan het ‘Carl Benz museum’. Zo ontdek je de geschiedenis van de auto. Op maandag zijn de meeste musea in het stadje gesloten, dus wil je een bezoekje brengen aan één van de musea kom je best op een andere dag.

sfeerbeelden Ladenburg

Thermen & Badewelt Sinsheim

Thermen en Badewelt Sinsheim staat bekend als het grootste saunacomplex ter wereld. Naast klassieke sauna faciliteiten vind je hier nog tal van andere zaken terug. (foto ter illustratie)

Het resort is onderverdeeld in drie gebieden. Die drie gebieden zijn vitaltherme en sauna, het palmparadijs en het sportzwembad. Je kan er ook terecht voor tal van programma’s en arrangementen. Genieten kan je onder andere in de unieke bioscoopsauna, het panoramazwembad en lounges. Ideaal voor wellnessliefhebbers, maar zeker ook voor mensen die het drukke leven even de rug willen toekeren.

Thermen & Badewelt Sinsheim promovideo