Hobby

Dead body guy

Chuck Lamb uit Columbus in de Verenigde Staten heeft waarschijnlijk de meest gekke hobby ter wereld. De man speelt namelijk graag een dode. Hij heeft zelfs een website gelanceerd in 2005 die ondertussen al miljoenen keren bezocht werd. Lamb werd bekend in zijn eigen land en kwam in tal van populaire radio en televisieprogramma’s voor interviews. De man heeft zelfs een eigen filmografie ondertussen want hij speelde al verschillende (dode) rollen TV series en films. Enkele titels zijn Deadline, Vacancy en The Essentials.

Chuck Lamb als Dead Body Guy (afbeelding: wikipedia)

Chuck Lamb uit Columbus in de Verenigde Staten heeft waarschijnlijk de meest gekke hobby ter wereld.

topfacts – Dead body guy

Magische krimpfolie

Vooral voor kinderen en dan vooral voor meisjes is dit een leuke hobby. Met de gewone krimpfolie kan je voorwerpen inwikkelen maar met de magische krimpfolie kan je kind haar eigen juwelen, magneten of sleutelhangers maken. Hoe het precies in zijn werk gaat kan je onder de foto lezen of kijk naar het filmpje door op de foto te klikken.

Magische krimpfolie (afbeelding: KED)
  1. teken een vorm op de krimpfolie en kleur deze in.
  2. Knip vervolgens de vorm uit.
  3. Met een perforator maak je een gaatje in de bovenkant van de vorm.
  4. Stel je oven in op 150° en leg de vormpjes op de bakplaat. Laat ze ongeveer tussen de 30 seconden en 2 minuten inzitten. (best wachten bij de oven om het resultaat in de gaten te houden)
  5. Laat ze nog 10 seconden afkoelen na het verwarmen in de oven.

Met de gewone krimpfolie kan je voorwerpen inwikkelen maar met de magische krimpfolie kan je kind haar eigen juwelen, magneten of sleutelhangers maken.

topfacts – magische krimpfolie

Paragliding en Paramotor

Paragliding of ook wel parapente vliegen genoemd is misschien wel een hobby die je ook wel als sport kan aanzien en die voor waaghalzen zonder hoogtevrees is weggelegd. Paramotor lijkt behoorlijk goed op die eerstgenoemde met dat verschil dat je bij paramotor, zoals het woord al wat verklapt, een grote motor achter jou hebt. Zowel paragliding als paramotor worden met een valscherm beoefend. Op zich zijn het best veilige sporten. Toch weet je best wat je doet omdat alles zich op zekere hoogte afspeelt. Vandaar dat je best naar een school gaat om de beide sporten aan te leren. De sporten wordt ook wel verward met andere soortgelijke sporten zoals parasailing, die zich boven het water afspeelt. De eerste paragliders ontstonden in de jaren 60 van de 20ste eeuw waarbij vooral NASA een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling ervan. Paramotor is dan weer de goedkoopste en meest veilige manier van gemotoriseerd vliegen. Bij paramotor is de thermiek het grootst bij geploegde velden en aardevelden doordat de grond sneller opwarmt dan bijvoorbeeld bij gras- of maïsvelden. Ook voor serres en zwarte daken is het fenomeen duidelijk aanwezig. Mochten er zich problemen met de motor voordoen dan kan de piloot toch veilig landen door naar beneden te zweven.

De eerste paragliders ontstonden in de jaren 60 van de 20ste eeuw waarbij vooral NASA een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling ervan.

topfacts – paragliding en paramotor

Vreemde verzamelingen

Er zijn heel wat objecten die je kan verzamelen. Iedereen heeft ooit wel al eens iets verzamelt. Panini stickers, postzegels, CD’s of gezelschapspelletjes. Toch zijn er in deze gekke wereld ook enkele zeer vreemde objecten die verzameld worden. Voor de meeste van die voorwerpen heb je trouwens ontzettend veel ruimte nodig. Onder de foto vind je een overzicht van de meest speciale en unieke verzamelingen.

flipperkast (afbeelding: Cottonbro)
objectnaam verzamelaarlandaantal
Beha’sChen QingzuChina5000 +
FlipperkastenGuenter FreinbergerOostenrijk500 +
Haar (van beroemdheden)John ReznikoffVerenigde Staten200 +
SekspoppenTa-BoJapan100 +
TeennagelsRichard GibsonVerenigde Staten1000 +
VerkeerskegelsDavid MorganVerenigd Koninkrijk137 +
WespennestenTerry ProutyVerenigde Staten 100 +
vreemde verzamelingen

Onder de foto vind je een overzicht van de meest speciale en unieke verzamelingen.

topfacts – vreemde verzamelingen

Yoga of Pilates

Het grote verschil tussen deze twee is dat yoga zich meer richt op het geestelijke en pilates zich meer op het lichaam fixeert. Yoga komt uit India terwijl Pilates uit Duitsland afkomstig is. Die laatste is trouwens ontstaan tijdens de eerste wereldoorlog. Yoga zou ongeveer 3000 voor christus al voor het eerst uitgeoefend zijn. Wil je meer te weten komen over Yoga of Pilates? Kijk onder de foto voor meer info.

Yoga (foto: Prasanth Inturi)

Yoga komt uit India terwijl Pilates uit Duitsland afkomstig is. Die laatste is trouwens ontstaan tijdens de eerste wereldoorlog.

topfacts – Yoga en pilates