Nederland

Deze pagina bevat activiteiten in Nederland die elk op hun manier iets uniek hebben.

(Ken je zelf een activiteit die uniek is en je wilt aanprijzen, ga dan naar ons contactformulier)

Drouwenerzand

Drouwenerzand is gelegen in de Nederlandse provincie Drenthe en heeft heel wat te bieden. Het park ligt een eindje van de Belgische grens maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn.

Drouwenerzand heeft namelijk ook een vakantiepark, hotel, camping en zelfs boomhutten zodat je er perfect een weekend of zelfs mid-week kan van maken. Maar de grootste troef van het park is waarschijnlijk wel het feit dat wanneer je het attractiepark betreedt eten en drinken in de toegangsprijs inbegrepen zit. Het enige pretpark in Nederland die net als Drouwenerzand ook die all-in formule hanteert is ‘Duinen Zathe’ in Friesland.

promovideo ‘Drouwenerzand’

Julianatoren

Het grootste kinderpretpark van de Benelux vind je in Apeldoorn in de provincie Gelderland. Het park heeft maar liefst 60 attracties te bieden voor kinderen van 0 tot 12 jaar oud.

De populairste attracties zijn ongetwijfeld ‘De hoge hoed’, Jul’s rollerskates en ‘De tollende hoed’. Maar ook het bospad ‘Cas de Ranger Experience valt altijd in de smaak bij de wat grotere kids. Julianatoren biedt ook een regenkaart aan waarbij je opnieuw toegang krijgt tot het park als het de dag van je bezoek veel regende.

Julianatoren sfeervideo

Kabouterland

Een bescheiden maar zeer mooi ingericht mini dierentuin, speeltuin en verschillende educatieve zones ingericht op maar van kinderen.

Er is ook een reusachtig konijnenhol waar kinderen uitkomen op een grote glijbaan. Kortom, kabouterland is leerrijk, kindvriendelijk en avontuurlijk. In de winkel ‘De Kabouter’ vind je tal van souvenirs rond kabouters om je dagje Kabouterland nooit meer te vergeten.

Kinderparadijs Malkenschoten: Binky’s speelboerderij

De originaliteit in dit park zit hem in het feit dat het het educatieve perfect weet af te stemmen op het speelse bij de kinderen. Je leert er allerlei dingen over de lokale fauna en flora maar tussenin krijgen de kinderen ook veel speelruimte.

Binky is het varkentje die je altijd welkom heet in het kinderparadijs en tevens dus de mascotte is. Ook de avonturiers komen aan hun trekken want je kan er ook met een roei- en pedalobootje varen. Er is ook nog een waterklimparcour, junglepad en een verkeersplein waar je kinderen op een fiets kunnen rijden.

Thema- en vakantiepark Slagharen

Een vakantiepark, pretpark en zwembad op één locatie. Dat is Slagharen die gelegen is in het gelijknamige dorpje. Het concept is in Nederland niet uniek want ook Duinrell heeft dezelfde faciliteiten, maar dat park is iets kleiner. Slagharen richt zich ook nog iets meer op jonge kinderen terwijl Duinrell zich meer op jongeren richt.

Het resort en ook het themapark heeft een wilde westen thema en heeft als grootste blikvanger de nieuwste achtbaan, Gold Rush. Een triple-launch coaster met een maximale snelheid van 95 km/u. Ideaal om met jongere kinderen een mid-week vakantie door te brengen. Het park heeft als extra troef voor jonge kinderen dat ze een ritje op de rug van een pony kunnen maken.

parkvideo: Slagharen

Toverland

Heel waarschijnlijk doet de naam vermoeden dat dit een kinderpark is. Niets is minder waar. Toverland is het meest recente pretpark van Nederland en opende in 2001. Sindsdien investeerde het park in tal van nieuwe attracties voor klein maar ook voor groot.

Maar liefst 7 achtbanen, waaronder de snelste, hoogste en grootste houten achtbaan van de benelux: Troy. Even uniek is de achtbaan Booster Bike waarbij je wordt afgeschoten aan 70 km/u en een wilde rit maakt op motorfietsen. En dan hadden we het nog niet over de Fenix. Een wing-coaster van 40 meter hoog en een snelheid van 95 km/u. Het unieke aan het park is echter de twee enorme overdekte hallen waar je tal van attracties en speeltuigen binnen vindt. Ideaal dus bij slecht weer. Het park wordt betreden in Port-Laguna waar je ook een duikshow kan bekijken. Daarnaast zijn er 5 verschillende themazones: Land van Toos (overdekt), Wunderwald (overdekt), De magische vallei, Ithaka en Avalon. Eén voor één zijn de zones heel mooi aangekleed. Je hoeft dus geen pretparkliefhebber te zijn om verliefd te worden op dit park.

promovideo ‘Toverland’

Bold Rooftopbar

De Bold rooftopbar kan je terugvinden in het hart van Maastricht. De bar biedt een uniek uitzicht op de stad en is daarmee een leuke tussenstop wanneer je de stad bezoekt. (foto ter illustratie)

Daarenboven is de menukaart van de Bold Rooftopbar om van te smullen. Van hapjes en snacks tot een uitgebreide lunch of diner. Alles is mogelijk. De bar biedt ook een zeer ruime keuze aan dranken met als kleppers de cocktails die je onmiddellijk in een zomerse stemming brengen. Het concept van de bar is sharing. Dat wil zeggen dat je alles wat op tafel komt kan delen met familie of vrienden. Een absolute aanrader dus voor levensgenieters.

promovideo Bold Rooftopbar

Het Arresthuis

In Roermond vind je het Arresthuis. Een hotel die je een unieke beleving zal geven. Het hotel is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een omgebouwde oude gevangenis.

De kamers hebben dan ook een toepasselijke naam. Je kan Het comfort en deluxe cachot kiezen. Er zijn ook enkele suites beschikbaar. Je merkt zowel aan de buiten- en de binnenkant dingen op die doen denken aan een gevangenis. Toch heeft het hotel alle voorzieningen die een hotel moet hebben. Wil je dus graag eens in een gevangenis overnachten. Dan zit je in Roermond goed.

promovideo Van der Valk – Arresthuis

Otter Houseboats

Op de Maasplassen in Kinrooi kan je een Otter Houseboat huren en zelf met je eigen huurhuisje varen op het water. Geniet van de rust en het avontuur op de Maasplassen.

Er zijn in totaal vier soorten boten te huur. Van de compacte versie, naar de comfortversies tot de luxeversie op de luxboot. Met die laatste kan je niet varen. Met de andere versies kan je dat wel. Alles is aan boord voorzien om comfortabel te kunnen varen. Er is sanitair voorzien, een woonkamer, een keukentje en een slaapkamer. Ideaal om met het gezin tot rust te komen dus.

Wellnessboot

Op een boot genieten van de rust. Je kan het op de wellnessboot. Een oase van rust die je meevoert naar tal van sauna’s, stoomcabines en relaxruimtes. Wanneer je er binnenwandelt wil je waarschijnlijk nooit meer weg.

Er is zowel een restaurant en een buitenbar. Rituelen en behandelingen kunnen eveneens bijgeboekt worden en er zijn tal van opgietsessies. Wil je ten volle genieten van je rustdagje en er een volledige dag van maken? Het hotel aan de overkant van de boot biedt je die mogelijkheid met ruime sfeervolle kamers. Een absolute aanrader is om je dagje rust te eindigen met een diner-arrangement. Een concept om je vingers van af te likken. Een soort all you can eat formule waarbij je niet aanschuift aan een buffet maar wel op de kaart kiest uit verschillende gerechten tot je er je buik letterlijk van vol hebt. Je mag zelfs beginnen met een nagerecht. Dat moet als muziek in de oren klinken bij zoetekauwen.

Logo: Wellnessboot Mill
promovideo ‘Wellnessboot’