1910

UITVINDING: OPLOSKOFFIE   Uitvinder: George Constant Louis Washington   Origine: België   Populariteit: Nescafé, Douwe Egberts, Nestlé   Washington was op zich niet de eerste die instantkoffie uitgevonden had, maar was wel de eerste die het op de markt bracht. In 1901 ontwikkelde de Japanner Satori Kato het drankje al.

1909

UITVINDING: WASMACHINE   Uitvinder: Alva J. Fischer   Origine: Verenigde Staten (Kansas)   Populariteit: AEG, Samsung, Bosch   Een gezin van 4 personen zou volgens een onderzoek zo’n 50 kilo wasgoed wassen per week.

1908

UITVINDING: CELLOFAAN   Uitvinder: Jacques Edwin Brandenberger   Origine: Zwitserland   Populariteit: Folia, Colacel, Apli.   Rond cellofaan bestaat één groot misverstand en dat is dat het een soort plastic is. Niets is minder waar want cellofaan komt tot stand door cellulose. Dat is op zijn beurt dan weer een organische verbinding die terug te vinden is in Lees verder

1907

UITVINDING: BAKELIET (KUNSTSTOF)   Uitvinder: Leo Baekeland   Origine: België   Populariteit: schakelaars, stopcontacten, handvaten   Met de komst van het bakeliet zou je kunnen stellen dat in het jaar 1907 ook kunststof is uitgevonden. Bakeliet staat bekend als het eerste soort plastic.

1906

UITVINDING: CORNFLAKES    Uitvinder: Will Keith en John Harvey Kellog   Origine: Verenigde Staten (Michigan)   Populariteit: Frosties, Smacks, Honey Pops.   De cornflakes zouden naar verluidt het levenslicht hebben gezien omdat Harvey Kellog een middel zocht tegen masturbatie. De man was er van overtuigd dat het zeer schadelijk was voor de gezondheid.

1905

UITVINDING: WATERIJS   Uitvinder: Frank Epperson   Origine: Verenigde Staten (Californië)   Populariteit: Ola, Nestlé, Unilever   Calippo ijsjes heb je enorm veel verschillende smaken. Naast de basis smaken sinaasappel, cola en citroen zijn er ook volgende smaken beschikbaar: bubblegum, aardbei, framboos en ananas. Er zijn zelfs exemplaren voor volwassenen met pina colada en mojito smaak.

1904

UITVINDING: RADAR   Uitvinder:Christian Hülsmeyer   Origine: Duitsland   Populariteit: boten, weersvoorspellingen, politie    Radars zijn zeer gevoelig door hun grote omvang voor blikseminslagen. Ook orkanen zorgen vooral in Amerika voor zware schade aan de apparaten.

1903

UITVINDING: VLIEGTUIG   Uitvinder: Wilbur & Orville Wright   Origine: Verenigde Staten (Indiana)   Populariteit: Airbus, Boeing, Toepolev   Vliegtuigen zijn wit om de zonnestralen te weerkaatsen zodat de stralen zo weinig mogelijk schade aan het toestel aanbrengen.

1902

UITVINDING: TEDDYBEER   Uitvinder: Morris Michtom/Richard Steiff   Origine: Rusland/Duitsland   Populariteit: Steiff, Gund, Merrythought   De teddybeer is vernoemd naar president Theodore Roosevelt die geregeld de bijnaam Teddy kreeg. De toenmalige president had tijdens het jagen geweigerd een berenwelpje te doden. Daarom stelde Michtom aan de president voor om de beer naar hem te vernoemen waarna Roosevelt Lees verder

1901

UITVINDING: STOFZUIGER   Uitvinder: Hubert Booth   Origine: Verenigd Koninkrijk   Populariteit: Dyson, Philips, Nilfisk.   De eerste stofzuigers moesten met 2 personen bediend worden. De ene persoon was aan het stofzuigen terwijl de andere het loodzware apparaat vooruit moest duwen.